Waar kan ik een uniek carnavalskostuum kopen?

2 februari 2019

Posted in Creatief en Decoratief

Het Braziliaanse carnaval is het grootste evenement wereldwijd. Het omvat een groot nationaal festival dat erotische elementen combineert van muziek, dans en de beroemde carnavalkostuums van Rio. De bekende kostuums voegen kleur toe aan de viering en omdat ze zoveel toeschouwers verleiden tijdens de parades met hun sensuele en opwekkende ontwerpen, zijn er veel mensen die tijdens de carnavalsperiode alles uit de kast halen om een Braziliaans carnavalskostuum te kopen. Maar de kostuums zijn meer dan alleen voor de show. Ze spelen een belangrijke rol in de parades. Deze optochten in Rio de Janeiro zijn een echt spektakel, met als hoogtepunt het moment waarop 14 van de beste sambascholen in de stad hun inspanningen presenteren van maanden oefenen. Zij hopen de beste samba-uitvoering te zijn die Rio ooit heeft gezien. Hun doel is dan ook om tot de beste sambaschool van het carnaval te worden gekroond. Het is in deze uitvoering dat de kostuums hun sleutelrol spelen. De kostuums dragen het gekozen thema van de school, een cruciaal onderdeel van hun show. Als het thema eenmaal door de school is vastgesteld, is het de verantwoordelijkheid van de school om de kostuums te ontwerpen en te produceren. Een carnavalskostuum kopen als de samba-dansers is niet mogelijk. De meeste zijn handgemaakt met elk detail zorgvuldig overwogen en met liefde genaaid. De kostuums zijn kleurrijk met oogverblindende en soms ook bizarre accessoires. Misschien heeft Nederland niet de ideale temperatuur, maar het carnaval intrekken als samba-danser is perfect mogelijk. Fobmobiel kan je helpen om een carnavalskostuum te kopen in om het even welk thema. Misschien vind je in het veelzijdige aanbod op webshop-feestartikelen wel een ander thema dan samba-danser (wat ook meer warmte zal geven die avond). De keuze is oneindig!

Een Venitiaans carnavalskostuum kopen

Een visueel meesterwerk, dat is de beste manier om het carnaval van Venetië te beschrijven. Duizenden festivalgangers uit de hele wereld komen van top tot teen gekleed in handgemaakte kostuums die perfect tot in het kleinste detail zijn afgewerkt. De kostuums worden gedragen in combinatie met Venetiaanse maskers. In hun kostuum en masker dwalen de deelnemers door de straten in hun gekozen fantasiepersoonlijkheden. Het is heel bijzonder om dit vanop afstand te bewonderen. Maar als je plannen hebt om volgend carnaval in Venetie als deelnemer te beleven. Dan moet je eerst een carnavalskostuum kopen of er zelf eentje in elkaar steken. Bovendien is het serieuze uitdaging. Sommige kostuums zijn net genoeg om zich in de gemaskerde menigte te mengen, terwijl anderen de strijd met elkaar aangaan op Il Ballo del Doge, erkend door Vanity Fair als het meest exclusieve bal ter wereld. Zulke evenementen geven een nieuwe betekenis aan carnaval en heel wat mensen nemen graag zulke uitdagingen aan. Gewoon omdat het zo leuk is. Maar waar kan je een ongelooflijk Venitiaans carnavalskostuum kopen? En hoe zit het met de prijs? Nou, wij denken als je echt als winnaar uit de bus wilt komen, dat je toch wel diep in je geldbeugel zult moeten tasten (van € 900 tot € 10.000). Maar als je eerder wilt deelnemen voor het plezier, dan is een Venitiaans carnavalskostuum kopen echt niet duur. Het enige wat je nodig hebt om je in de menigte te mengen is een masker.

Tips

In de aanloop naar carnaval lijkt iedereen hetzelfde idee te hebben als jij om een carnavalskostuum te kopen. Mensen botsen tegen je aan, lange wachtrijen aan de kassa, iedereen die haastig en druk rondloopt om toch maar dat ene kostuum te vinden dat aan hun fantasie voldoet. Hieronder wat tips:

  • online een carnavalskostuum kopen online bij Fobmobiel bespaart je heel wat tijd
  • koop lichte carnavalskostuums
  • wees origineel of actueel
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn