Hulp nodig bij het afstaan van pensioen?

31 januari 2019

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Een scheiding is afschuwelijk, daar kunnen we vrij kort over zijn. Het brengt erg veel leed en stress met zich mee maar het is in veel gevallen wel de beste keuze. Zeker als u al jarenlang in een slecht huwelijk zit. Het is belangrijk om de scheiding in goede banen te leiden en daar kunt u vast en zeker wel wat hulp bij gebruiken. Het afstaan van pensioen is bijvoorbeeld een zaak waar men niet zo vaak aan denkt. Terwijl het afstaan van pensioen erg belangrijk is, zeker als voornamelijk uw partner geld heeft opgespaard. Het zit namelijk zo dat u recht hebt op de helft van dat opgebouwde pensioenfonds. Dat geldt ook andersom, de ander krijgt de helft van uw opgebouwde pensioen. Op onze website, pensioen-zaken.nl, leest u niet alleen alles over het afstaan van pensioen, ook vindt u er hulp. Letterlijk in de zin dat we u graag in contact brengen met een advocaat die uw belangen kan behartigen, ook als het niet over het afstaan van pensioen gaat. Wil uw ex-partner bijvoorbeeld gen alimentatie betalen? Of zijn er problemen met de verdeling van de huisraad, de financiƫn of de kinderen? Neem in al deze gevallen direct contact met ons op. Dankzij Pensioen Zaken en de advocaten bij Meesters & Meer zal het afstaan van pensioen snel geregeld kunnen worden.

Het afstaan van pensioen, geldt dit ook voor u?

Hopelijk kan het afstaan van pensioen zonder tussenkomst van een rechter gemedieerd worden. Dat betekent dat de advocaten van beide partners al dan niet u en uw ex om de tafel gaan zitten om het een en ander te schikken. Lukt dit niet dan kan een rechter soelaas bieden maar dat betekent dat er weer een langdurig proces aan vooraf gaat. In deze lastige tijden zit u daar hoogstwaarschijnlijk niet op te wachten en daarom is het afstaan van pensioen via een advocaat per definitie aanbevolen.

  • U kunt ons altijd even bellen of mailen als u meer wilt weten over het afstaan van pensioen,
  • U bent tevens van harte welkom op ons bezoekadres in Utrecht. Maakt u van te voren wel eerst een afspraak?
  • Ook al bevindt ons kantoor zich in het midden van het land, het is goed om te weten dat wij in heel Nederland actief zijn.

U hebt rechten als u gaat scheiden. Maar omdat u al die rechten niet of nauwelijks kunt overzien is het soms nodig om een expert in te schakelen. Dat zal bij het afstaan van pensioen en het verdelen hiervan zeker aan de orde zijn. Hoeveel burgers zijn er immers regelmatig bezig met het uitzoeken van hun pensioenrechten? Hier hebt u waarschijnlijk geen kaas van gegeten. En daarom kan onze hulp zo handig zijn.

Een scheiding is pittig, daarom kunt u maar beter een advocaat in de arm nemen

Er zijn wel enige voorwaarden waar u aan moet voldaan zodat het afstaan van pensioen niet in de soep loopt. Het is bijvoorbeeld van groot belang dat de pensioenfondsen waarop u aanspraak wilt maken binnen 2 jaar na de scheiding op de hoogte worden gesteld van het uiteengaan. Gebeurt dit te laat dan vervalt de aanspraak en is het niet langer mogelijk om deze zaak te bepleiten. Bent u voor 30 april 1995 gescheiden van uw partner? Dan gelden andere, oudere regels maar dat wil nog niet zeggen dat u niet in aanmerking komt voor een bepaald bedrag. Uiteraard kennen onze advocaten deze oudere wetgeving ook dus neem in dat geval zeker even contact met ons op. U kunt ons tijdens kantooruren uiteraard vrijblijvend bellen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn