Ideetjes om je kinderen te entertainen met carnaval kinderkleding

9 november 2018

Posted in Vrije tijd en Hobby

Het schooljaar is afgelopen en de grote schoolvakantie begint! Hoewel je kinderen ongetwijfeld blij zijn, betekent het wel dat jij als ouder ze nu zes weken mag entertainen. Het dagelijkse leven is al druk genoeg voor je, maar als ouder kan je niet onder je verantwoordelijkheden uit! Als je dan ook nog eens het geluk hebt om een jarige tijdens die periode in huis te hebben, is het hek helemaal van de dam. Maar maak je geen zorgen. In dit blog vind je inspiratie om je kinderen tot september bezig te houden.

Carnaval kinderkleding niet enkel voor carnaval

Rennen door de tuin is allemaal wel leuk, maar hoeveel spannender zou het niet zijn als ze ook nog eens verkleed kunnen rondlopen als superhelden of Disney-prinsessen? Met hun favoriete carnaval kinderkleding is geen enkel spel veilig voor een goed verhaal en een flinke portie fantasie. De tijd vliegt voorbij en jij kunt gezellig van een goed boek genieten, zonder gestoord te worden. Natuurlijk valt het te begrijpen dat je misschien niet wilt dat ze hun carnaval kinderkleding aandoen om buiten te spelen. Kinderen zijn immers onvoorspelbaar. Je zou je de hele dag kunnen afvragen of de carnaval kinderkleding beschadigd of vies zou worden. Maar ook daar is een oplossing voor! De verkleedspelletjes van je kinderen hoeft helemaal niet duur te zijn. Als je een kijkje neemt in het veelzijdige aanbod van de feestwinkel & kadoshop Party-time, vind je absoluut wel iets waar je kinderen urenlang plezier aan beleven. Voor een zeer lage prijs, krijg je carnaval kinderkleding met een masker of tiara waarmee je kinderen snel en gemakkelijk hun favoriete personage kunnen aannemen. Heel wat superhelden, waaronder Batman, Robin Hood, Superman zijn vertegenwoordigd of ga de Disney-route af en pak een outfit voor Belle, Doornroosje, Assepoester of Rapunzel!

Scoor punten met een buitengewoon verjaardags- of familiefeest

  • Speel touwtje trekken verkleed als piraten, zombies, dieren, cowboys en cowgirls, enz. Geen enkel spel wordt echt zo leuk als wanneer er carnaval kinderkleding aan te pas komt.
  • Is het lekker warm weer? Haal dan het zwembad boven met opblaasbaar Disney-speelgoed en laat de kinderen zich verkleden in Disney-figuren (zonder twijfel het begin van mooie liefdesverhalen tussen prinsen en prinsessen!)
  • Zet een hindernissen parcours op in je tuin en haal de carnaval kinderkleding boven om extra spanning in het spel te brengen. Kinderen voelen zich zoveel beter als ze hun fantasie kunnen en mogen gebruiken. Stel je voor hoe je zoon of dochter verkleed als zijn of haar superheld(in) het hindernissen parcours beleeft! De dag kan niet meer stuk en jij zal heel wat extra punten verdiend hebben voor het opzetten van een cool spel.
  • Nog een leuk spel: wat zit er in de zak? Stop een onderdeel van carnaval kinderkleding in een zak en laat de kinderen raden. Het spel kan eenvoudig aangepast worden voor oudere kinderen.
  • Laat de kinderen strijden in estafettewedstrijd waar ze carnaval kinderkleding en accessoires moeten ophopen. Je kunt zelfs alle kleding en accessoires aanpassen aan het thema van je verjaardagsfeestje. Hoe werkt het? Verdeel de kinderen in twee groepen en leg de onderdelen van twee kostuums op een hoopje. De kinderen moeten in groep de juiste items van een kostuum naar de overkant brengen. Superleuk en spannend! Op party-time.nl vind je een ruim aanbod aan kostuums en accessoires, zonder dat het veel geld hoeft te kosten!
  • Als laatste, verjaardagsfeestjes georganiseerd als een groot carnavalfestival, doen het altijd goed! Laat je zoon of dochter het thema kiezen en werk het concept van het feest uit rond dit thema. Van de taart, de snoep tot de spelletjes. Succes verzekerd!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn