Excel cursus voor iedereen

9 november 2018

Posted in Cursus en Opleidingen

Een tijd terug kwam ik terecht op een afdeling waar mensen nauwelijks gebruik maakten van Excel. Een Excel cursus leek me dus wel een goed idee. De medewerkers hadden het programma niet nodig om dagelijks mee te werken, maar ze deden een aantal werkzaamheden op onhandige wijze. Het leek me slim om hen kennis te laten maken met dit veelgebruikte programma. Daarom heb ik in overleg met mijn manager de hele afdeling een Excel cursus laten volgen. De meeste mensen stonden er wel voor open om een cursus te volgen. Ik vond het echt niet meer van deze tijd dat deze mensen nog geen kennis hadden van dit programma. Ik dacht dat bijna iedereen wel werkte met Excel. Het bleek niet moeilijk een partner te vinden voor het organiseren van een Excel cursus bij ons in het bedrijf. Via vandijkcomputeropleidingen.nl had ik al snel een goede trainer in huis die in een aantal dagen de Excel cursus kon geven. Inmiddels werkt iedereen langzamerhand wat efficiënter. De medewerkers zelf zijn ook blij dat ze nieuwe kennis op hebben gedaan. Ik denk dat het onder andere met de leeftijd van de medewerkers te maken had dat ze nog geen kennis hadden van dit programma. Bovendien bekommerde niemand zich echt om deze afdeling en hadden ze na jarenlange ervaring met een bepaalde manier van werken geen behoefte die nog te veranderen. Gelukkig kon de trainer die de Excel cursus gaf hier goed mee omgaan. Het is best lastig om mensen die heel lang op dezelfde manier werken een andere werkwijze aan te meten. Ik kan het iedereen aanraden een Excel cursus te volgen of te organiseren voor medewerkers als hier behoefte aan is. De meeste medewerkers staan hier ook voor open omdat het hun persoonlijke ontwikkeling ondersteunt. Een dergelijke cursus volgen is altijd goed voor het CV.

Excel cursus om bij te blijven

De wereld van IT ontwikkelt zich erg snel. Het is belangrijk dat alle medewerkers in een bedrijf op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen. Als er veel met Excel gewerkt wordt zullen nieuwe mensen bijvoorbeeld ook een Excel cursus moeten volgen om op niveau te komen. Daarnaast komen er regelmatig nieuwe versies uit van Excel en andere Office-programma’s. Ook dan kan een Excel cursus geen overbodige luxe zijn. Een cursus nodig voor uw bedrijf? Kijk dan eens bij Van Dijk Computeropleidingen voor het aanbod, of kijk op vandijkcomputeropleidingen.nl. Hier vindt u naast Excel ook diverse andere soorten cursussen die mogelijk interessant zijn voor uw bedrijf.

Cursus in-house organiseren

Het is mogelijk om medewerkers op pad te sturen voor een Excel cursus maar soms is het ook mogelijk een trainer uit te nodigen voor een in-house sessie. Dat betekent dat mensen met hun eigen computer en in hun eigen omgeving aan de slag kunnen met een programma. Dit zorgt ervoor dat ze de opgedane kennis direct kunnen toepassen met het gebruik van lokale bestanden die zij tot hun beschikking hebben in de bekende bedrijfsomgeving. Vooraf een trainingsdoel bepalen helpt bij het zo effectief mogelijk maken van een Excel cursus.  Excel is dé tool om eenvoudig spreadsheets te maken en berekeningen te maken. Daarom is het voor elke medewerker tegenwoordig een onmisbaar programma en zijn Excel-vaardigheden een veelgevraagd aspect als het aankomt op het vinden van nieuwe medewerkers. Vindt u een geschikt iemand zonder deze vaardigheden? Dan kan een cursus bij Van Dijk Computeropleidingen uitkomst bieden. Informeer naar de voorwaarden en mogelijkheden via de website of bel voor meer informatie of een afspraak.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn