Het vervangen van houten kozijnen voor kunststof

28 november 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Het vervangen van houten kozijnen voor kunststofEen paar maanden geleden zag ik dat thuis onze kozijnen toe waren aan vervanging. We hadden houten kozijnen in het huis en zagen verschillende plekken waar het hout begon te rotten. We hebben dit huis al bijna vijftien jaar en de kozijnen zaten al in het huis toen we het kochten. We hebben ze altijd netjes proberen te onderhouden, door ze regelmatig te schilderen. Uiteindelijk merk je dat het weer veel invloed heeft op de kozijnen en langzaam schade toebrengt. Veel regen, kou en zon zijn slecht voor het hout en uiteindelijk moet je houten kozijnen vervangen. Mijn vrouw en ik waren aan het overleggen of we nieuwe houten kozijnen moesten kopen, of dat het beter zou zijn om kozijnen van kunststof te kopen. We zijn allebei dol op hout en hebben graag zoveel mogelijk natuurlijke materialen in huis, maar wilden graag lezen wat de verschillen waren tussen houten kozijnen en kozijnen van kunststof. Online lazen we op verschillende websites dat er veel voordelen zitten aan het hebben van kunststof kozijnen. We wilden dit graag zeker weten, daarom namen we contact op met verschillende bedrijven die kozijnen plaatsen. We vonden Benitech via hun website benitech.nl en vroegen een gesprek aan. Er kwam een van hun medewerkers bij ons thuis en die kon ons alles vertellen over de verschillen tussen houten kozijnen en kozijnen van kunststof. Deze meneer maakte ons snel duidelijk dat het voor ons erg voordelig kon zijn om kozijnen van kunststof te nemen.

De voordelen van kozijnen van kunststof

Een belangrijk voordeel van kozijnen van kunststof is dat ze goedkoper zijn dan houten kozijnen. Het verschil in aanschafprijs is niet groot, maar op de lange termijn is kunststof voordeliger. Houten kozijnen worden vaak elke vijf jaar geschilderd, terwijl je kunststof kozijnen nooit hoeft te schilderen. Wij dachten dat houten kozijnen veiliger waren, maar de verkoper vertelde ons dat zij alleen zeer veilige kozijnen plaatsen. De kozijnen worden geplaatst met inbraakwerend hang- en sluitwerk, zodat het zeer lastig is om in te breken. Het laatste onderdeel waar we over twijfelden was hoeveel jaar kozijnen van kunststof meegaan voordat ze vervangen moeten worden. De verkoper vertelde ons dat hun kozijnen zeventig jaar meegaan voordat het vervangen moet worden. Wij wisten niet of kunststof echt zo lang mee zou gaan, maar hij zei dat ze ons twintig jaar garantie zouden geven op de kozijnen. Normaal krijg je tien jaar garantie bij het vervangen van kozijnen, maar zij gaven het dubbele. Wij vonden het gesprek met de verkoper van Benitech erg fijn en vroegen om een offerte. De verkoper beloofde snel ons de prijs te laten weten en dat we gratis HR++ glas en horren zouden krijgen wanneer we Benitech de kozijnen zouden laten vervangen. Binnen een week hadden we de offerte binnen en wij waren erg tevreden over de prijs. Mijn vrouw en ik besloten dat we Benitech de kozijnen van kunststof zouden laten plaatsen.

Blij met het resultaat

Vorige week heeft Benitech de kozijnen bij ons vervangen en we zijn erg blij met het resultaat. De kozijnen van kunststof zien er erg mooi uit en passen goed bij ons huis. De medewerkers van Benitech waren echte vakmensen en lieten alles netjes achter. Het was een goede keuze om voor kunststof kozijnen te kiezen. Ben je op zoek naar kozijnen van kunststof, dan kunnen wij Benitech aanraden

  • De monteurs van Benitech zijn echte vakmensen en lieten alles netjes achter
  • Je krijgt twintig jaar garantie bij het kopen van kozijnen bij Benitech
  • Wij kregen gratis HR++ glas en horren bij het plaatsen 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn