Gas en stroom vergelijken

11 januari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Gas en stroom vergelijkenIedereen zou af en toe eens de tijd moeten nemen voor prijzen van gas en stroom vergelijken! Doordat onze contracten bij energieleveranciers altijd automatisch en stilzwijgend verlengd worden, denken we er eigenlijk ook nooit echt bij na of we nog wel bij de juiste aanbieder zitten. Dat is zonde, want er bestaan best grote verschillen tussen de verschillende aanbieders die er op de Nederlandse markt zijn! Tarieven van gas en stroom vergelijken was in het verleden niet echt interessant, elke regio had zijn eigen leverancier en je had geen andere keus dan daar deze producten af te nemen. Maar sinds het vrijgeven van de energiemarkt, is daar natuurlijk grote verandering in gekomen. In het begin waren er een paar bedrijven die zich op deze markt begaven, maar inmiddels zijn het er echt wel meer dan een paar! Dat betekent dat je als consument ook echt wat te kiezen hebt. Niet alleen wat prijzen betreft, maar ook wat betreft het soort energie dat je afneemt. Ook daarop kun je gas en stroom vergelijken!

Aanbieders gas en stroom vergelijken

Er zijn immers bedrijven die enkel vervuilende grijze energie aanbieden, maar er zijn ook leveranciers die enkel groen leveren. Je kunt de aanbieders van gas en stroom vergelijken op dit punt en zo eentje kiezen die aansluit bij jouw leefwijze en jouw wensen. Doordat er meerdere energieleveranciers zijn die groen aanbieden, heb je ook echt keus. Sommigen kopen bijvoorbeeld enkel in Nederland opgewekte energie op, terwijl anderen ook in het buitenland inkopen. En daarnaast bestaat er ook verschil in de manier waarop het opgewekt wordt, dit kan bijvoorbeeld gebeuren door middel van:

  • zon
  • wind
  • waterkracht

Soms kun je ook hier helemaal je eigen keus in maken! En uiteraard moet je dan niet vergeten ook de tarieven van gas en stroom te vergelijken, want ook die kunnen per groene energieleverancier zeker verschillen! Maar als bovenstaande punten voor jou niet van belang zijn, dan heb je ook genoeg te kiezen, je kunt dan bijvoorbeeld gewoon op zoek gaan naar de voordeligste aanbieder. Op die manier kun je vaak echt flink besparen en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen! Want wie wil er nu niet minder geld kwijt zijn aan zijn vaste lasten? Je houdt natuurlijk liever je centen over voor het kopen van iets leuks of het maken van een uitstapje. Tarieven van gas en stroom vergelijken met elkaar kan er voor zorgen dat jij meer geld voor dergelijke leuke zaken overhoudt!

Snel duidelijkheid

Zelf aan de slag gaan met prijzen van gas en stroom vergelijken is eigenlijk niet meer te doen, door het grote aantal aanbieders dat er op dit gebied is en door de complexiteit waarmee de tarieven zijn samengesteld. Het zou echt een klus van vele uren zijn als je dit allemaal handmatig uit zou willen zoeken. Gelukkig hoeft dit ook niet, je kunt immers ook gewoon gebruik maken van een goede vergelijkingssite zoals SlimMetEnergie! Zij maken gas en stroom vergelijken echt heel gemakkelijk! Je hoeft zelf alleen maar een paar gegevens in te vullen, zoals je adres en je jaarverbruik, en vervolgens berekent hun website voor iedere leverancier wat jouw jaarlijkse kosten zouden zijn. Zo zie je in een oogopslag of jij een interessante besparing kunt behalen of niet! Bovendien kun je het resultaat ook nog verfijnen op bijvoorbeeld duurzaamheid. Wil jij op basis van deze vergelijking over gaan stappen? Dan kun je dit meteen regelen via SlimMetEnergie.com. Zij regelen dan de hele overstap voor jou, daar heb je zelf dan geen omkijken meer naar. Niet alleen voor prijzen van gas en stroom vergelijken, maar ook voor overstappen ben je bij hen dus aan het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn