Energie vergelijken

31 oktober 2018

Posted in Financiƫn en Verzekeringen

Prijzen van energie vergelijken? Dat is iets dat zeker loont! Toch doen veel mensen dit nog niet, zij blijven eigenlijk jaar in jaar uit zitten bij dezelfde leverancier. Dat is natuurlijk ook het gemakkelijkste, maar je bent dan eigenlijk wel een dief van je eigen portemonnee. Want waarom zou je hiervoor meer betalen dan nodig? Je doet dan toch liever iets leuks met je geld? Besparen op noodzakelijke kosten is dan ook handig, dan houd je nog eens iets over voor bijvoorbeeld een dagje uit! Waarom dan nu aanbieder van energie vergelijken met elkaar? Omdat je met een besparing op je vaste lasten het meeste effect sorteert. Natuurlijk kun je ook proberen zoveel mogelijk goedkoop boodschappen te doen en dat scheelt ook wel een beetje, maar het zet natuurlijk niet echt zoden aan de dijk. Het is bovendien ook steeds eenmalig. Terwijl je met lagere vaste lasten maand na maand weer profiteert van de besparing die je gerealiseerd hebt. Je moet dus niet alleen eens je aanbieder van energie vergelijken met andere, maar ook bij je andere vaste lasten kijken wat je lager kunt krijgen. Dat kan je echt veel opleveren!

Prijzen van energie vergelijken

Wil je tarieven van energie vergelijken, dan kan dit best lastig zijn. Laten we eerlijk zijn, wie bestudeert nu echt zijn of haar energierekening? Meestal kijken we alleen snel even of het verbruik klopt en kijken we of we nog iets terugkrijgen of dat we bij moeten betalen. Maar wie kijkt er nu echt goed naar hoe het totaalbedrag is opgebouwd? Wie dat wel doet, die zal zien dat er eigenlijk drie verschillende soorten bedragen zijn en dat voor zowel stroom als gas, namelijk:

  • verbruikstarief
  • vastrecht
  • belasting

Het belastingpercentage is natuurlijk wettelijk vastgesteld, maar de verbruikstarieven en het vastrecht kunnen sterk van elkaar verschillen per energieleverancier. Wil jij leveranciers van energie vergelijken, dan moet je dus eigenlijk je eigen jaarverbruik bij de hand hebben en dan narekenen wat je bij een ieder kwijt zou zijn per jaar. Dit is natuurlijk heel wat rekenwerk, helemaal gezien het grote aantal energiemaatschappijen dat er tegenwoordig is. Als je dit dan ook zelf allemaal wilt uitrekenen, dan kost je dit aardig wat tijd. Geen wonder dus, zou je zeggen, dat zoveel mensen het er maar bij laten zitten en blijven zitten bij de maatschappij waar ze een contract hebben afgesloten. Maar tarieven van energie vergelijken kan echt veel gemakkelijker!

Vergelijkingssite gebruiken

Er zijn namelijk diverse vergelijkingssites die al het rekenwerk voor jou doen! Wil jij prijzen van energie vergelijken, dan kun je heel goed terecht bij Energievergelijking! Jij hoeft zelf maar een paar gegevens aan te leveren en zij doen vervolgens al het rekenwerk voor jou. Het enige dat je zelf hoeft te doen, is opgeven wat je adres is, hoe hoog je verbruik is en of je een enkele of een dubbele stroommeter hebt. Met deze gegevens kan de site voor jou de verschillende leveranciers van energie vergelijken met elkaar. Jij krijgt binnen een paar seconden een helder overzicht van wat je zou betalen bij iedere maatschappij. Hierbij staat ook vermeld hoeveel overstapkorting je kunt krijgen en welke actietarieven er op dit moment zijn. Komt uit deze vergelijking dat het voor jou zeker zinvol is om een overstap te maken? Dan kan Energievergelijking.nl dit ook meteen voor jou regelen! Dit kost je verder helemaal niets en zij doen al het werk voor jou! Met andere woorden, overstappen is echt veel gemakkelijker dan je denkt. Dus, waar wacht je nog op? Ga meteen aan de slag met prijzen van energie vergelijken en begin met besparen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn