Wil jij je scooter rijbewijs halen?

29 april 2021

Posted in Cursus en Opleidingen

Met scooters mag je niet zomaar de weg op, je moet eerst een scooter rijbewijs halen om op deze voertuigen te mogen rijden. Dit is ook niet verwonderlijk, je moet wel weten hoe jij je in het verkeer dient te gedragen. Waar moet je bijvoorbeeld rijden? Mag je met dit voertuig op de weg of moet je op het fietspad? Dit zijn zaken die je moet leren voor je scooter rijbewijs. Door het bestuderen van de theorie en het volgen van praktijklessen, weet jij hoe jij je met dit voertuig op de weg mag bewegen. Zo zorgen we ervoor dat het verkeer zo veilig mogelijk blijft.

Theorie voor scooter rijbewijs

Wil jij examen afleggen voor dit voertuig, dan begin je natuurlijk met het bestuderen van de theorie die je hiervoor moet kennen. Je kunt dit met een oefenboekje gewoon thuis doen, maar je kunt ook een theoriecursus voor scooter rijbewijs volgen bij bepaalde organisaties. Je kunt hiervoor bijvoorbeeld terecht bij bromo. Zij bieden speciale pakketten voor theoriecursussen aan. Wist je dat 50% van de mensen die het theorie-examen afleggen de eerste keer zakken? Dat is natuurlijk zonde, want je moet wel geld betalen om überhaupt mee te mogen doen aan het examen. Bij bromo hebben ze de theoriecursus voor het scooter rijbewijs daarom zo verbeterd, dat maar liefst 90% van hun kandidaten in één keer slaagt! Dat is natuurlijk een groot verschil en het is dan ook zeker een aanrader om naar hen toe te gaan als jij met je theorie aan de slag wilt gaan. Mocht jij onverhoopt horen bij de 10% die alsnog niet in één keer slaagt, dan kun je gratis nog een keer opnieuw hun theoriecursus volgen. Dat maakt bromo tot een uitstekende keus als jij je theorie-examen voor scooter rijbewijs wilt gaan halen! Hun theoriepakket bestaat uit:

  • een klassikale theoriecursus
  • oefenexamens waar je online mee aan de slag kunt gaan, dus ook thuis
  • lunch en drankjes

Praktijklessen

Met alleen theorielessen ben je er natuurlijk nog niet, om je scooter rijbewijs te halen zul je ook een praktijkexamen af moeten leggen. Het is ook zeker aan te raden om hiervoor lessen te volgen. Anders weet je immers niet hoe je dit voertuig moet besturen. Je kunt tijdens de lessen bovendien in praktijk brengen wat je tijdens de theorielessen geleerd hebt. Bij bromo kun je ook voor de praktijklessen terecht. De praktijklessen voor je scooter rijbewijs bestaan bij hen uit een lespakket van 4,5 uur. Je kunt ervoor kiezen om dan op dezelfde dag meteen ook nog je praktijkexamen af te leggen. Je hebt dan alles nog goed in je systeem zitten en dat maakt de slagingskans natuurlijk een flink stuk groter. Je kunt ook voor een combinatiepakket bij hen terecht, dan kun je zowel theorie- als praktijklessen bij hen volgen. Kies je voor een dergelijk combinatiepakket, dan krijg je ook nog eens korting. Dat maakt het nog aantrekkelijker. Wil jij meer weten over de mogelijkheden die zij bieden voor het halen van je scooter rijbewijs? Kijk dan eens op hun website voor meer informatie!

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn