Makelaars vergelijken, hoe doe je dat?

10 mei 2021

Posted in Nieuws

Makelaars vergelijken is een aanrader op het moment dat jij besluit dat jij je huis verkopen wilt. Dit is immers een proces waar best wat bij komt kijken en je wilt er zeker van zijn dat alles op een goede manier gebeurt. Je wilt makelaars vergelijken op de dienstverlening die ze bieden, maar uiteraard ook op de tarieven die ze hanteren. Meer betalen dan nodig is zou immers ook zonde zijn. Maar hoe pak je het nu aan? Hoe maak je de vergelijking en hoe kom je er achter welk makelaarskantoor voor jou de beste keus is?

De tarieven van makelaars vergelijken

Verhuizen is een proces waar veel bij komt kijken. Je moet op zoek naar een nieuwe woning, een plek waar jij je thuis voelt en waar je tegelijkertijd ook het geld voor hebt. Dan moet je jouw oude huis ook nog kwijtraken. Makelaarskantoren kunnen jou hierbij helpen, maar dan moet je dus wel eerst makelaars vergelijken. Vanwege de kosten zijn huizenverkopers nog wel eens geneigd om geen makelaardij in te schakelen. Je kunt immers zelf ook wel een pand in de markt zetten. Toch is het aan te raden om een professional hierbij in te schakelen. Deze weet immers:

  • wat een goede vraagprijs voor jouw woning is
  • hoe de advertenties het best opgesteld kunnen worden
  • wat voor foto’s jij moet laten maken om zoveel mogelijk potentiële kopers te trekken
  • hoe open dagen georganiseerd moeten worden

Een makelaarskantoor kan jou dus echt van dienst zijn. Ga je eerst diverse makelaars vergelijken op hun tarieven en op de diensten die zij leveren, dan kun je zeker een makelaar vinden die past bij jou en die niet te duur is. Hou er rekening mee dat tarieven sterk kunnen verschillen. Het is daarom echt aan te raden om bij meerdere kantoren na te gaan wat voor prijzen zij rekenen. Door wat tijd te steken in makelaars vergelijken, kun jij jezelf veel kosten besparen.

Offertes opvragen

Hoe kun je nu aan de slag gaan met makelaars vergelijken? Je kunt natuurlijk zelf gaan zoeken welke makelaarskantoren er allemaal in jouw omgeving te vinden zijn en vervolgens op hun website kijken naar de kosten die zij in rekening brengen. Helaas is het in deze branche niet de gewoonte om tarieven online te vermelden. Wil je weten wat een bepaalde makelaardij in rekening brengt bij het verkopen van een huis, dan zul je echt een offerte aan moeten vragen. Het is natuurlijk nogal wat werk als je dit bij meerdere makelaarskantoren moet doen. Gelukkig hoeft makelaars vergelijken niet zo veel tijd te kosten, met hulp van Verkoopmakelaar Offertes kun je namelijk heel gemakkelijk in één keer offertes opvragen bij verschillende kantoren. Je vult op deze website jouw adresgegevens en jouw wensen in en je ontvangt vervolgens van diverse makelaardijen bij jou uit de buurt een offerte. Uiteraard zijn deze offertes helemaal vrijblijvend en gratis, je zit dus nog nergens aan vast! Je kunt op deze manier gemakkelijk verschillende makelaars vergelijken en het makelaarskantoor uitkiezen dat de beste service en diensten levert tegen de scherpste tarieven!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn