Vind je centrum met mindfulness in Amsterdam

26 juli 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Het is lastig om je in het drukke moderne bestaan te handhaven. Als we het hebben over iemands centrum, dan bedoelen we eigenlijk niets meer dan een stabiele kern van waaruit iemand vertrekt. Een soort rust en overzicht waarin je je thuis voelt. Maar als modern mens word je juist uit dat rustige centrum getrokken en daardoor raakt je geest als het ware versplinterd. Je wordt immers door verschillende elementen in je leven verschillende kanten uitgetrokken. Met mindfulness in Amsterdam bij Beyond Mindfulness kun je jezelf aanleren om ondanks al die verschillende invloeden die om je aandacht vragen een soort van rust te bewaren. Daar waar elke invloed voorheen nog echt invloed had en je deze kant of die kant optrok, ben je na de mindfulness in Amsterdam meer in staat om die invloeden als het ware passief langs je heen te laten glijden. Dat betekent niet dat je ze negeert en op een berg gaat zitten mediteren. Je moet leven en je moet reageren op impulsen. Je moet een relatie handhaven, je moet je werk goed uitvoeren en eventueel doorgroeien in het bedrijf. Je moet een vader of moeder zijn voor je kinderen. Al deze invloeden blijven om je aandacht schreeuwen, maar het is een heel verschil als je met een zekere stabiele basis, vanuit je centrum, regeert op al deze invloeden. Je kunt de zaken als het ware vertragen. En in plaats van dat je als een dolle hond van hot naar her rent zonder echt te beseffen wat je aan het doen bent, ben je door mindfulness in Amsterdam juist veel bewuster van je handelingen. Er sluipt een soort rust in waardoor je niet langer een speelbal bent van externe factoren die je van hot naar her bewegen. Je emoties komen door mindfulness in Amsterdam dan ook tot rust en je leert om deze gevoelens te duiden voor wat zijn, namelijk stromen in je lichaam. Een emotie hoeft je niet op de knieƫn te dwingen, want het is uiteindelijk niets anders dan een gevoel, een sensatie. Hetzelfde geldt voor je gedachten. Dankzij mindfulness in Amsterdam kun je ook je gedachten als een stroom door je geest laten glijden. Dat stelt je in staat om te mediteren en de gedachten als het ware als een externe stroom te bekijken. Je zult veel minder snel piekeren of constant bij dezelfde gedachte blijven hangen. Je hoeft je gedachten niet tot stilte te manen of te blokkeren, maar na mindfulness in Amsterdam kun je ze veel makkelijker laten stromen, zonder dat ze meteen ook je hele emotionele systeem activeren. Al dit soort zaken zorgen ervoor dat je vanuit een stabiele kern de uitdagingen van het leven kunt trotseren.

Ontdek meer over mindfulness in Amsterdam via beyondmindfulness.nl

Mocht je meer willen weten over mindfulness en de cursussen die worden gegeven bij Beyond Mindfulness, dan kun je terecht op de website van beyondmindfulness.nl. Hier vind je in principe alles wat je moet weten. 

Wat kan ik verwachten van een mindfulness cursus?

Het is mooi dat je een kern of centrum kunt vinden, maar wat betekent dit nu voor de praktijk? Als je kiest voor mindfulness in Amsterdam, dan kun je de volgende resultaten verwachten: 

  • Minder Stress
  • Anti Burnout
  • Down to Earth
  • Naar de Kern 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn