Tiltechnieken eigen maken

18 maart 2016

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Step - TiltechniekenTijdens het werk moeten er soms zware voorwerpen getild worden. Dat is iets waar in bepaalde branches het werk nagenoeg uit bestaat. Des te beter kunt u zich voorstellen hoe belangrijk het is dat bepaalde tiltechnieken worden gehanteerd. Verkeerd tillen en sjouwen is gevaarlijk voor de gezondheid. Het lichaam kan flinke schade oplopen wanneer er verkeerd wordt getild en dat is iets wat voorkomen moet worden. Maar hoe tilt u op de juiste manier. Er zijn mogelijkheden om op de werkvloer trainingen te organiseren zodat alle medewerkers weten wat de beste manier is om te tillen en de juiste tiltechnieken te internaliseren. Natuurlijk wordt veel van het til- en liftwerk aan de machines overgelaten die daar speciaal voor ontwikkeld zijn maar lang niet alle. Het is ook zo dat er nog veel tilwerk door mensenhanden wordt verricht en dat gaat niet altijd goed. Er zijn natuurlijk verschillende manieren van tillen en dat betekent dat er net zo veel verschillende tiltechnieken bestaan. Ieder bedrijf is weer anders en werkt op een andere manier. Bij een training omtrent tiltechnieken is het dan ook van belang dat er voor wordt gezorgd de juiste tiltechnieken worden besproken. Daarom moet de trainer een plan maken dat is toegespitst op het soort en de aard van het tilwerk dat verricht dient te worden want dat kan nogal uiteen lopen. Als u meer wilt weten over het soort tilwerk waar tiltechnieken op van toepassing zijn dan is het verstandig om verder te lezen. Tillen kan tot zware klachten leiden waar mensen langdurig last van hebben zoals:

  • Hernia
  • Onderrugpijn
  • Whiplash
  • Verzuring
  • Chronische pijn

Tiltechnieken voorkomen in plaats van genezen

Het eigen maken van de juiste tiltechnieken is niet te overschatten zo belangrijk. Rugklachten kunnen met de juiste tiltechnieken worden tegengegaan. Een menselijk lichaam is zeer sterk en vaak onderschatten hoe flexibel ons lichaam is en hoe veel het eigenlijk aankan, maar er zit wel een grens aan wat het lichaam aankan en op het moment dat die grens wordt bereikt dan zal het lichaam wel degelijk laten weten dat er een streep wordt getrokken. De grens van het lichaam wordt doorgaans aangegeven met pijn. Het schiet in de rug of men kan zelfs niet meer lopen. Tillen kan trauma’s opleveren waar het lichaam langdurig van moet herstellen en daarom moet er altijd met aandacht worden gekeken naar de juiste tiltechnieken. Daarvoor bent u bij STEP helemaal op het juiste adres. STEP is een organisatie die zich inzet voor het voorkomen van rugproblemen bij mensen door middel van het aan de man brengen van de juiste tiltechnieken. Voorkomen is beter dan genezen. Dat zullen de meeste mensen het wel met STEP eens zijn, maar hoe voorkomen we deze klachten. Het antwoord is ‘door het uitvoeren van de juiste tiltechnieken en het lichaam niet te overbelasten.’ Door de juiste tiltechnieken kan er op de werkvloer veel ziekte voorkomen worden. Wanneer mensen door rugklachten niet kunnen werken, dan levert dat veel problemen op de werkvloer op. Als werkgever wilt u graag met gezonde medewerkers aan de slag kunnen die hun werk goed en op de juist wijze kunnen uitvoeren. Daar maakt STEP zich dan ook hard voor door de juiste tiltechnieken aan te bieden op de werkvloer. Zo voorkomt u problemen en zieken.

De beste oplossingen

Natuurlijk is het ontzettend belangrijk dat u als werkgever zorgt voor een veilige omgeving voor uw werknemers. Daarvoor heeft de regel een pakket aan regels opgesteld waar gelukkig iedereen zich aan dient te houden. Het is heel erg belangrijk dat mensen de juiste maatregelen treffen zoals het dragen van bepaalde kleding en wat dies meer zei. Maar naast dit soort voorzorgsmaatregelen zijn er nog andere zaken waar rekening mee moet worden gehouden en dat is de algemene gezondheid. Mensen die bijvoorbeeld heel erg verkeerd voedsel binnenkrijgen kunnen hier last van hebben. Het lichaam is een holistisch geheel. Daarmee bedoelen we dat alles met elkaar verbonden is en dus ook op elkaar van invloed is. Op het moment dat u niet goed eet of de verkeerde voeding binnenkrijgt dan zult u dit gaan merken en dan kunnen er grote problemen ontstaan die alleen maar kunnen worden verholpen door bepaalde patronen om te gooien. Uit onderzoek is ook nog eens gebleken dat mensen die structureel ongezond eten gevoeliger zijn voor kwetsuren en blessures op de werkvloer. Het herstellen vermogen van deze mensen is daarnaast ook minder ver ontwikkeld. Dat betekent dat wanneer iemand eenmaal geblesseerd raakt, dat het herstel ook meer tijd zal kosten. Daarom dient er niet alleen te worden gelet op de juiste tiltechnieken en voorzorgsmaatregelen, maar ook op de juiste voeding. Hierbij is kennisoverdracht een heel belangrijk aspect. Sommige mensen maken de verkeerde keuzes op het gebied van voeding en algehele gezondheid zonder te weten dat die keuze die ze maken de verkeerde keuze is. Dat is ontzettend zonde, want deze mensen hebben wel de juiste intenties maar niet de juiste kennis om tot het juiste gedrag over te gaan. Bewust leven betekent dus ook dat er meer educatie nodig is om mensen weer te leren wat de juiste keuzes zijn. Als u meer wilt weten over de beste manieren van tillen en de juiste technieken op dit gebied, of heeft u andere vragen over problemen met de rug? Neem dan contact op met STEP. De juiste kennis vindt u namelijk bij STEP. Voor in plaats van genees.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn