Leuk op vakantie met een opblaasbare kajak

21 november 2018

Posted in Vakantie en Recreatie

Mijn vriendin en ik houden van avontuurlijke vakanties. Daarbij gaan we een stuk verder dan alleen maar kamperen. Zo zijn we vorig jaar op vakantie geweest in Noorwegen waarbij we na de eerste dag de auto al hebben staan. We zijn lopend verder gegaan om een rivier te volgen die ons na een week of iets dergelijks bij een stadje moest brengen, zodat we vervoer terug konden regelen naar de auto. We hadden er uiteraard voor gezorgd dat we alles bij ons hadden om te overleven. Vorig jaar hebben we voor het eerst ook een opblaasbare kajak meegenomen. Deze opblaasbare kajak hadden we eigenlijk alleen maar meegenomen voor noodgevallen zodat een van ons via de rivier snel terug zou kunnen komen naar de bewoonde wereld, maar dat pakte net even iets anders uit. Tijdens het trekken door de bossen langs de rivier hadden we mooi weer, we hadden prachtige plekken om tenten op te slaan en we vingen elke dag genoeg vis zodat we uitstekend te eten hadden. Toen we een vertakking van de rivier tegenkwamen, bliezen we beide onze opblaasbare kajak op om te kijken wat dit nieuwe gebied ons kon brengen. Zo duurde onze vakantie een stuk langer!

De opblaasbare kajak was een geweldige optie

We hadden de opblaasbare kajak alleen mee als noodmiddel, maar het bleek een geweldige manier om onze vakantie te verlengen. De trektocht die de in gedachten hadden, was een tocht door bekend gebied. Het is niet zo dat daar nooit iemand kwam. Maar door de opblaasbare kajak kwamen we terecht in een gebied waar

  • helemaal geen huizen stonden
  • waar geen stadjes of dorpen waren
  • en waar we helemaal op onszelf aangewezen waren.

Natuurlijk wisten we dat we de rivier stroomopwaarts moesten volgen om weer bij de stad te kunnen komen. Maar wanneer je een rivier afzakt in een opblaasbare kajak, dan weet je nooit hoe lang de reis terug zal zijn. Een echt avontuur, maar ook hier hadden we prachtige plekken om te overnachten en te vissen. Toen we een grot tegenkwamen, zijn we zelfs drie dagen op dezelfde plek gebleven om er even een rustige vakantie van te maken. Wassen in de rivier, eten uit het bos en de rivier en vooral even genieten van het feit dat er geen mensen in de buurt zijn. Echt een vakantie om gewoon op te laden zodat we er weer tegenaan konden toen we weer terugkwamen uit het prachtige Noorwegen.

Volgend jaar: Finland

Dit jaar hebben we het wat rustiger gedaan en zijn we naar de Ardennen geweest. Zo konden we geld opsparen voor volgend jaar, want het idee is om dan minstens een maand naar Finland te gaan. Dan nemen we onze opblaasbare kajak uiteraard weer mee, want ook daar kun je door het water veel afstanden afleggen. We hebben overigens bewust gekozen voor de opblaasbare kajak omdat die gesloten is aan de bovenkant. Zo kunnen we al onze spullen gewoon meenemen op het water zonder ons zorgen te maken over het feit dat het nat zou kunnen worden. Door de afsluitbare opblaasbare kajak te gebruiken, weten we zeker dat we gewoon vuur kunnen maken, ons eten droog kunnen houden en met droge kleren op de volgende plek aankomen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden of wil je zelf ook zoiets gaan doen en wil je echte kwaliteit kopen? Dan raad ik je aan om te kijken naar Bootman (rubberbootshop.nl) waar we ook onze benodigdheden bestellen wanneer we weer eens een raar idee hebben voor een volgende vakantie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn