Leer flexibeler leiding geven met een Agile training

20 februari 2017

Posted in Cursus en Opleidingen

Ben je actief als project manager en is men in jouw werkomgeving aan het experimenteren met de Agile methode? Dan kun je hierdoor voor hele nieuwe uitdagingen komen te staan. Wil je eventuele verrassingen voor zijn en soepel mee kunnen vloeien met deze veranderende manier van projecten managen? Volg dan een Agile training, zodat je in korte tijd kunt beschikken over de hiervoor benodigde kennis en vaardigheden. Met de intrede van de Agile methode verandert jouw rol als manager die mensen vertelt wat ze moeten doen, in die van een coach, die vooral bezig is met medewerkers faciliteren, die op hun beurt vooral zichzelf regisseren. Dit vraag van jou een hele nieuwe houding. Bovendien kan de Agile methode onzekerheid met zich meebrengen, doordat niet alle wensen en eisen op voorhand bekend zijn en er dus een grotere kans is op onverwachte uitkomsten. Een Agile training leert je flexibel omgaan met zulke onzekerheden, zowel in je eigen handelen als bij het begroten van het project. Een goede training kan je dus helpen om je sneller aan te passen aan je nieuwe rol. Dit vergroot niet alleen het functioneren van jouzelf en het team van medewerkers, maar ook het algemene werkplezier! Tijdens een goede Agile training kun je kennismaken met alle principes die bij Agile werken komen kijken. Kies voor een Agile training die begeleid wordt door een enthousiaste coach, die zelf veel ervaring heeft in de praktijk en de theorie daar goed aan kan koppelen. Dan is het voor jou namelijk veel eenvoudiger om de inzichten uit je Agile training in de praktijk te brengen. Een instituut dat zo’n goede Agile training aanbiedt, is de Van Aetsveld Academy. Hier kun je een Agile training volgen die je grondig voorbereidt op deze vooruitstrevende manier van werken. Wil je meer weten over wat deze Agile training je te bieden heeft?

Wat mag je verwachten van een goede Agile training?

Bij de Van Aetsveld Academy kun je een Agile training volgen die je laat kennismaken met alle principes van deze manier van werken. De training wordt gegeven door een coach die in staat is theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Ook is deze training gericht op jouw specifieke leerdoelen, zodat jij als individu ook echt kunt werken aan die aspecten waar je nog kunt groeien. Daarnaast kun je onder andere het volgende verwachten van deze uitgebreide training:

 • een beter vermogen je rol als projectmanager te duiden
 • de mogelijkheid om te kiezen tussen traditioneel en Agile leidinggeven
 • meer inzicht in andere rollen, zoals scrum master, product owner en project director
 • het vermogen te kiezen uit verschillende Agile ontwikkelmethoden
 • in staat zijn om integratie met Prince 2 uit te voeren
 • leren hoe je een business case kunt opstellen
 • specificaties definiĆ«ren en prioriteren
 • communiceren over het project met belanghebbenden
 • faciliterend leidinggeven aan zelfsturende teams
 • risico’s leren analyseren en gerichte maatregelen nemen
 • omgaan met onzekerheden die de Agile methode met zich meebrengt
 • Nog veel meer!

Goed beslagen ten ijs komen in je nieuwe rol

De uitgebreide Agile training van Van Aetsveld Academy biedt je alle kennis, inzicht en vaardigheden die je nodig hebt om je snel aan te passen aan je nieuwe rol. Je leert nieuwe vaardigheden op het vlak van leidinggeven en communiceren, maar ook meer over hoe je anders kunt plannen en het proces kunt bewaken. Ook leer je goed omgaan met de onzekerheden die gepaard gaan met de Agile methode, zodat jij je hoofd koel kunt houden als zich onverwachte omstandigheden voordoen. Lees er meer over op de website!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn