In een paar stappen naar Domeinregistratie

18 september 2016

Posted in ICT en Techniek

Een eigen domein voor jouw onderneming heeft veel voordelen, maar hoe kun je een domein verkrijgen? Een eigen domeinnaam wordt definitief na Domeinregistratie. In een aantal stappen kun je dit al bereiken. Hier zullen we iedere stap voor jou bespreken zodat je precies weet hoe je jouw eigen domein kunt laten registreren. Je leest hier onder andere over de volgende punten:

  • Een geschikte domeinnaam bedenken
  • De domeincheck
  • Jouw domeinnaam kiezen en registreren

Eigenlijk is Domeinregistratie heel snel en eenvoudig te regelen bij TransIP. Veel stappen kun je binnen enkele seconden zelf uitvoeren. Maar laten we bij het begin beginnen. Hoe bedenk je een geschikte domeinnaam voordat je aan Domeinregistratie kunt beginnen? Er zijn hiervoor een aantal belangrijke eisen. Zo moet een domeinnaam niet te lang zijn. Officieel mag hij niet langer dan 63 tekens zijn, maar dit moet ook meer dan voldoende zijn om jouw onderneming pakkend te verwoorden. Want daar gaat het om: jouw onderneming en visie kort maar krachtig weergeven. Dit is als het ware het visitekaartje voor jouw bedrijf. Een andere eis is dat er geen vreemde tekens in de naam voorkomen om onduidelijkheden te voorkomen. Daarnaast moet de naam natuurlijk nog beschikbaar zijn. Maar hier hebben we het over in de volgende stap naar Domeinregistratie: de domeinnaamcheck.

De voorwaarden van een Domeinregistratie

Voor een succesvolle Domeinregistratie is het natuurlijk ook goed om te weten wat de voorwaarden hiervan zijn. Hierboven heb je er al een aantal gelezen. Misschien wel de belangrijkste is echter of de domeinnaam nog wel beschikbaar is. Iedere naam voor een domein moet uniek zijn. Dit is om te voorkomen dat er dubbele domeinen in de omloop komen. Een domein is immers de identiteit van jouw bedrijf, dus het is heel belangrijk dat hij uniek is. Zo weten klanten precies met wie ze te maken hebben. Bij TransIP helpen we je graag om de domeinnaamcheck uit te voeren zodat je kunt overgaan tot Domeinregistratie. Op de website vind je op meerdere pagina’s een balk om met 1 klik de check uit te voeren. Je vult de gewenste naam in en er wordt helemaal voor jou uitgezocht of de naam nog beschikbaar is. En dit binnen enkele seconden. Krijg je de optie ‘kies’, dan is dat goed nieuws. Je kunt de naam kiezen, in het winkelwagentje doen en overgaan tot Domeinregistratie. Bij de optie ‘verhuizen’ ligt het anders. Als jij de eigenaar van de ingevoerde domeinnaam niet bent, kun je ervoor kiezen om contact op te nemen met de eigenaar om te overleggen of je de naam over kunt nemen. Als er onduidelijkheden zijn na de check kun je natuurlijk ook een van onze medewerkers om hulp vragen.

Een wereld van mogelijkheden

Er bestaan op de wereld inmiddels miljoenen verschillende domeinen. Je zou misschien denken dat het daarom moeilijk is om een geheel unieke naam aan te maken. Gelukkig zijn er ontelbaar veel mogelijkheden om een domeinnaam samen te stellen. Domeinnamen bestaan uit twee delen: de domeinnaam en de extensie. Een extensie is bijvoorbeeld .nl of .com, maar er zijn veel meer dan deze bekende extensies. Op onze website kun je kiezen uit meer dan 450 van deze extensies. Hiermee maken wij Domeinregistratie mogelijk voor iedere nieuwe ondernemer. Of de ondernemer die al langer werkzaam is, maar nog een Domeinregistratie wil laten doen. Als de naam die jij in gedachten had niet beschikbaar is, kun je ook een domein hack proberen. Ondanks wat de naam doet vermoeden is dit een volkomen legale optie. Het vergt alleen wat creativiteit. Zo kun je zelfs namen kiezen als youtu.be. Voor iedereen is wat te vinden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn