Leer al spelenderwijs met Serious Games

8 juni 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Op de werkvloer wilt u als werkgever natuurlijk dat alles zo efficiƫnt mogelijk verloopt. Is dat bij u op dit moment niet het geval en wilt u hier graag iets aan veranderen? Dan zijn hier natuurlijk uiteenlopende mogelijkheden voor. U kunt een nieuwe manier van werken opzetten of misschien zal het inzetten van een nieuw (computer)programma uitkomst bieden bij u op de werkvloer. Waar u ook voor kiest, er zal een moment komen waarop u dit nieuwe onderdeel zal moeten gaan implementeren. En dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Het zal voor uw medewerkers behoorlijk lastig kunnen zijn om aan een nieuwe manier van werken te wennen. Men is gewend aan de oude manier en het vertrouwde gevoel dat zij daarbij hebben. Met het introduceren van een nieuwe werkmethode zullen er absoluut fouten gemaakt worden in het begin en dat vindt natuurlijk niemand leuk. Daarom hebben ze bij Salsaparilla de manier bedacht om het introduceren van de nieuwe werkwijze zo leuk mogelijk aan te pakken, namelijk Serious Games. Dit hebben zij al op uiteenlopende gebieden gedaan:

  • Visie-ontwikkeling
  • Communicatie-ontwikkeling
  • Verhoging van de omzet
  • Het inrichten van zelfsturende teams

En natuurlijk hebben zij dit ook gedaan voor het introduceren van nieuwe werkmethodes. Door de ruime ervaring die zij inmiddels op dit gebied hebben kunt u erop vertrouwen dat zij weten waar zij mee bezig zijn en dat zij u op de best mogelijke manier kunnen helpen.

Wat Serious Games voor u en uw team kan betekenen

De vraag is nu natuurlijk: waarom zou u kiezen voor Serious Games? U wilt natuurlijk het beste voor uw team en met Serious Games krijgt u dat voor elkaar. Doordat het doel dat u voor ogen heeft met Serious Games op spelenderwijs bereikt wordt, voelt iedereen zich een stuk fijner bij het aanleren van de nieuwe werkwijze. Het is een goede manier ook om bijvoorbeeld aan teambuilding te doen. Tijdens de Serious Games wordt er uiteraard serieus gewerkt aan het introduceren van bijvoorbeeld de nieuwe werkmethode. Maar daarnaast is er genoeg ruimte om te lachen om de fouten die er gemaakt worden. Na het struikelen, staat u gewoon weer op en probeert u het opnieuw. Zonder dat hier enkele consequenties aanhangen. De ervaring van de medewerkers van Salsaparilla is inmiddels dat door gebruik te maken van Serious Games medewerkers een stuk sneller vertrouwd raken met de nieuwe werkmethode en daarmee met veel meer zelfvertrouwen ermee aan de slag gaan op de werkvloer. En hier plukt u natuurlijk ook de vruchten van!

Meer informatie en bestel uw gratis demo

Op de website van Salsaparilla vindt u uiteraard uiteenlopende informatie over de verschillende soorten Serious Games die zij u kunnen aanbieden. Deze lopen namelijk ontzettend uiteen. Soms gebeurt alles online plaats, in andere gevallen wordt er aan de slag gegaan met acteurs. De medewerkers van dit bedrijf luisteren naar uw verhaal en maken aan de hand daarvan een passend plan. Wilt u hier graag meer over weten? Dan raden wij u aan om contact op te nemen met het bedrijf en uw specifieke vragen over de Serious Games te stellen. Uiteraard is het ook mogelijk om een gratis demo aan te vragen en op de website vindt u ook verschillende voorbeelden van praktijkervaringen. Hier kunt u de Serious Games die voor andere bedrijven zijn opgezet bekijken en zien wat hun resultaten zijn. Als u dit allemaal gedaan heeft, dan zal het absoluut niet moeilijk voor u zijn om vervolgens de keuze te maken om samen met uw werknemers dit avontuur aan te gaan.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn