Kookworkshop Italiaans

2 september 2018

Posted in Coaching en Workshops

We kennen natuurlijk allemaal inmiddels de mediterraanse keuken, maar je leert deze pas echt goed kennen met een kookworkshop Italiaans! Velen van ons denken bij gerechten uit dit land meteen aan pasta en uiteraard is dit iets wat daar vaak op het menu staat. Maar zeker niet op de manier zoals wij het in Nederland op het menu zetten! Als Italianen zouden zien hoe wij hier met pastagerechten aan de slag gaan, dan zou hen dit absoluut niet kunnen bekoren. De echte, traditionele manier van koken kun je goed leren tijdens een kookworkshop Italiaans. Je zult dan ontdekken dat de producten die wij gebruiken voor een zogenaamde Italiaanse maaltijd eigenlijk niet in de buurt komen van wat er in het land zelf gebruikt wordt. Dat betekent natuurlijk niet dat zoals wij het doen niet lekker is, maar het is ook niet volgens de traditie. Wil jij echt genieten van traditionele gerechten en dit zelf op een goede manier kunnen maken? Dan is het volgen van een kookworkshop Italiaans echt een aanrader!

Heerlijke gerechten maken met kookworkshop Italiaans

Het leuke van het volgen van een kookworkshop Italiaans is dat je leert hoe je met relatief weinig ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten! Wat belangrijk is voor het slagen van een gerecht is namelijk niet de hoeveelheid verschillende ingrediënten die je gebruikt, maar de kwaliteit ervan. Als de kwaliteit goed is, dan heb je echt aan een paar producten genoeg om iets heerlijks te creëren! Nu is het heel erg Nederlands om in de winkel vooral te letten op de laagste prijs, maar doe dit nu eens niet en kies voor kwalitatief hoogwaardige producten. Je zult dan zien dat je veel minder nodig hebt voor het creëren van een heerlijke smaak en dat je dan ook echt meer van je eten geniet. Tijdens een kookworkshop Italiaans kunnen zij jou meer vertellen over het belang van het uitkiezen van de juiste producten om mee te koken. Je zult dan merken dat je bijvoorbeeld een heerlijke antipasti op tafel kunt zetten met behulp van slechts een paar artikelen. Zo heb je voor het maken van Zucchine alla grilia marinate al limone alleen maar courgette en een dressing van olijfolie, citroen en pesto nodig. Daarnaast kun je tijdens een kookworkshop Italiaans natuurlijk ook niet om het zelf maken van pasta heen. Je zult merken dat dit echt niet heel erg ingewikkeld is en dat dit vele malen beter smaakt dan de pasta’s uit de supermarkten!

Diverse workshops

Wil jij een leuke kookworkshop Italiaans volgen, dan kan dit bij Kookstudio Divertido in Den Haag. Zo kun je tijdens een van hun workshops bijvoorbeeld aan de slag gaan met de volgende gerechten:

  • 3 antipasti, namelijk Involtini de peperoni, Melanzane con salame e carciofi en Zucchine alla grilia marinate al limone
  • Ravioli met pompoen en salieboter
  • knapperige kipfilet met knapperige aardappels en tomatencoulis
  • ricotta-mascarponetaart

Je ziet, je gaat dus echt met verschillende gangen aan de slag. Ook zal opvallen dat de pasta niet als hoofdgerecht gegeten wordt, maar als een voorgerecht. Natuurlijk is dit niet de enige kookworkshop Italiaans die je bij hen kunt volgen, zij bieden ook nog andere varianten aan. Op Divertido.nl kun je alle verschillende mogelijkheden bekijken, zodat je een goed beeld krijgt van de opties. Na het maken van de gerechten, ga je hier uiteraard ook met elkaar heerlijk van genieten, je wilt immers ook weten hoe het smaakt wat je gemaakt hebt! Wil jij ook graag door middel van een kookworkshop Italiaans meer leren over deze keuken? Dan kun je in Den Haag dus heel goed terecht bij Divertido!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn