Ik volg sinds kort rijles in Oosterhout

20 december 2018

Posted in Auto's en Motoren

Ik heb het altijd een beetje uitgesteld om auto te leren rijden. Het leek mij niet zo nodig en ik had ook nooit de behoefte om zelf achter het stuur te kruipen. Maar op een gegeven moment merkte ik dat ik het toch wel prettiger vond om mobieler te zijn. Het openbaar vervoer liet weer eens afweten, ik moest altijd eerder naar huis als ik bij vrienden op visite was om de laatste trein te kunnen halen. Dat kan soms best irritant zijn en daarom heb ik besloten om rijles in Oosterhout te gaan volgen en zo mijn rijbewijs te gaan houden. Op dit moment ben ik nog niet zo ver en ben ik nog bezig met mijn rijles in Oosterhout, maar ik merk dat ik er zo veel lol in begin te krijgen, dat ik toch even een leuke review over mijn rijschool wilde achterlaten. Autorijschool Bert Janssen is namelijk de rijschool waarbij ik rijles in Oosterhout volg. Ik heb hem gewoon via www.autorijschoolbertjanssen.nl gevonden en wist toen niet meer dan wat ik op zijn website heb gelezen. Toch sprak me dit aan en ik dacht, dat ik hier het beste de rijles in Oosterhout kon gaan starten. Daar heb ik zeker geen spijt van.

Zeer prettige rijles in Oosterhout

Wat ik zo fijn vind aan mijn rijles in Oosterhout met Autorijschool Bert Janssen is dat het zo bij mij past.

  • Geduld
  • Aandacht
  • Begrip
  • Vertrouwen

Dit zijn allemaal dingen die ik nodig heb van mijn rijschool. Als ik in de lesauto was gestapt en ik had meteen een instructeur naast me gehad die mij wel eens even een rijlesje zou geven, dan was het bij voorbaat al niet goed gegaan. Tijdens mijn rijles in Oosterhout krijgt ik heel rustig en prettig uitleg over het autorijden, over de verschillende manoeuvres die ik moet maken en over het verkeer zelf. Ik heb het gevoel dat dit juist naar mij een bepaald talent naar boven heeft gebracht, want het zelfvertrouwen dat ik dacht te missen bij mezelf voordat ik begon met mijn rijles in Oosterhout, kwam opeens naar boven. Al bij de eerste lessen voelde ik me thuis in deze auto en naast mijn instructeur. Ik heb bij de eerste les uitvoerig uitleg over de auto gekregen. Alle punten waarop ik moet letten zijn mij verteld en ik heb dit ook direct in mij opgenomen, zodat ik altijd direct op de juiste manier kan starten met mijn rijles in Oosterhout. Vervolgens zijn we gewoon gaan rijden. Eerst door de bebouwde kom. Een paar lessen later ook op de snelweg en op provinciale wegen.

Goede voorbereiding op mijn examen

Dat we zo geleidelijk aan van start zijn gegaan heeft mij een hele goede basis gegeven. Ik merk dat ik vrij snel de smaak te pakken had en nu halverwege de lessen, valt er eigenlijk nog weinig op mijn rijstijl aan te merken. Het begint nu een kwestie van ervaring te worden en ik merk dat het ook tijd begint te worden voor dingen als inparkeren oefenen en andere verrichtingen. Ik heb dat al een keer gedaan en toen ging het mij goed af, dus nu zijn we bezig om mij klaar te stomen voor het praktijkexamen. Aan de ene kant is dat heel spannend, maar ik merk aan mezelf dat ik er wel zin in krijg om af te rijden. Tijdens de rijles in Oosterhout gaat het inmiddels zo goed, dat ik er alle vertrouwen in heb dat ik zal slangen voor mijn examen. Mijn instructeur is dat met mij eens en ik ben hem heel dankbaar dat hij op deze manier mij heeft leren rijden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn