Hier kun je een gratis verwerkersovereenkomst downloaden

8 juni 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Als je met persoonsgegevens omgaat heb je in veel gevallen een verwerkersovereenkomst nodig, welke je gratis kunt downloaden via de website van Rocket Lawyer. In deze overeenkomst leg je vast wat de afspraken zijn rondom het laten verwerken van persoonsgegevens door een ander bedrijf. Dit heeft betrekking op de AVG-wet (GDPR) die op alle bedrijven en organisaties van toepassing is. Een verwerkersovereenkomst wordt door veel mensen ook wel een verwerkingsovereenkomst genoemd. De eerste benaming is echter de correcte. Als je zo’n dergelijke overeenkomst nodig hebt dan is het goed om te weten dat je deze gratis kunt downloaden via de website van Rocket Lawyer. Bij Rocket Lawyer zijn ze namelijk gespecialiseerd in het opstellen van allerhande contracten en overeenkomsten, zoals een huurcontract, een arbeidscontract, maar ook die eerdergenoemde verwerkersovereenkomst. Normaal gesproken zou je zo’n overeenkomst op zich wel zelf op kunnen stellen, maar dit is moeilijker dan het lijkt. Er zijn namelijk een aantal regels betreft dit soort documenten, en een aantal punten die je er verplicht in moet opnemen, anders is het document niet rechtsgeldig. Als je dat risico niet wilt nemen dan kun je natuurlijk naar een jurist stappen om die verwerkersovereenkomst te laten opstellen, maar je kunt hem ook downloaden via de website van Rocket Lawyer. Dit is een stuk makkelijker en bovendien vele malen goedkoper dan wanneer je een jurist zou moeten betalen voor zijn/haar diensten.

Gratis contracten en overeenkomsten downloaden

Bij Rocket Lawyer kun je helemaal gratis diverse soorten contracten en overeenkomsten aanpassen naar je eigen situatie en vervolgens downloaden. Dat zit zo: Je kunt bij hen een abonnement afsluiten wanner je bijvoorbeeld zo’n verwerkersovereenkomst nodig hebt, want dan heb je namelijk onbeperkt toegang tot alle contracten en officiële documenten die ze aanbieden. Maar dit abonnement heeft een gratis proefperiode! Dus als je binnen deze periode weer opzegt hoef je helemaal niks te betalen en heb je die verwerkersovereenkomst dus helemaal gratis! En als je nog wat andere documenten nodig hebt dan kun je deze natuurlijk tegelijkertijd gedurende deze proefperiode downloaden. Ze hebben namelijk super veel verschillende, officiële contracten en overeenkomsten, die allemaal alle verplichte onderdelen bevatten en dus volledig rechtsgeldig zijn (wanneer in tweevoud opgemaakt en ondertekend door beide partijen).

Verwerkersovereenkomst of arbeidscontract downloaden?

Het maakt eigenlijk niet uit voor wat voor type contract of overeenkomst je bij Rocket Lawyer aanklopt. Ze hebben ze vrijwel allemaal! Op hun website kun je onder andere de volgende officiële documenten aanpassen en downloaden voor eigen gebruik:

  • Een huurcontract
  • Een samenlevingscontract
  • Een Geheimhoudingsverklaring
  • Een voorlopig koopcontract
  • Een bezwaarbrief tegen de WOZ-waarde
  • Een brief voor bij burenoverlast

Zoals je ziet hebben e echt overaal aan gedacht en zijn al deze documenten dus volledig rechtsgeldig omdat ze alle benodigde onderdelen bevatten. En voor slechts een klein bedrag per maand heb je onbeperkt toegang tot al deze documenten. Als je er een nodig hebt vul je simpelweg een aantal gegevens in en daarna kun je het document kant-en-klaar downloaden om uit te printen of op te slaan op je eigen computer. En nogmaals, als je enkel nu die verwerkersovereenkomst nodig hebt dan kun je deze tijdens de proefperiode van je abonnement gratis downloaden en daarna je abonnement weer opzeggen, handig!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn