Haal meer uit Skype for Business

17 december 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Haal meer uit Skype for BusinessDe meeste bedrijven in Nederland maken gebruik van Microsoft Office voor het maken en delen van documenten, voor presentaties en communicatie onderling. In veel gevallen heeft een bedrijf een Office 365 pakket om gebruik te kunnen maken van alle softwareprogramma’s. Voor de communicatie wordt ook vaak Skype for Business gebruikt. Skype is bij vrijwel iedereen bekend. Het biedt de mogelijkheid om via internet met iedereen over de wereld te praten via een video call. Skype for Business doet daar nog een schepje bovenop. Met een groot aantal extra functies biedt dit programma voor zakelijke doeleinden nog meer dan het reguliere skypeprogramma. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om:

  • Een video call te doen met een groot aantal mensen. Voor vergaderingen is het niet langer nodig om alle op dezelfde locatie aanwezig te zijn. Via een groepsgesprek kan iedereen deelnemen
  • Extra mogelijkheden om mediabestanden met elkaar te delen
  • Betere beeld- en geluidskwaliteit met HD. Zelfs met veel deelnemers aan een gesprek kan iedereen elkaar goed verstaan en zien

Om professioneel te kunnen vergaderen via de webcam is Skype for Business onmisbaar. Online vergaderingen verlopen soepel en prettig dankzij de geavanceerde software speciaal voor op de werkvloer.

Voordelig Skype for Business aanschaffen

Het verschilt sterk per aanbieder hoeveel je moet betalen voor programma’s van Microsoft Office. Daarom is het aan te raden om eerst goed rond te kijken en te vergelijken voor je een product aanschaft. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor wat je krijgt. Wil je Skype for Business, dan is het over het algemeen het handigst om een Office 365 pakket aan te schaffen speciaal voor binnen een bedrijf. De beste pakketten maken het mogelijk om de software te gebruiken op een onbeperkt aantal apparaten. Zo kunnen alle werknemers binnen een onderneming gebruikmaken van Skype for Business en andere Office programma’s. Op die manier ben je ook het voordeligst uit. Het ligt er natuurlijk wel aan waarvoor je het pakket aanschaft. Wil je alleen voor jou persoonlijk Skype for Business aanschaffen, dan heb je aan een eenvoudig pakket al genoeg. Ook is het belangrijk om te kijken hoe lang de software geldig is. Sommige pakketten lijken voordelig, maar blijken dan maar een jaar geldig te zijn. Er zijn ook opties om onbeperkte geldigheid te krijgen. Zo kun je verschillende mogelijkheden tegen elkaar afwegen om de meest voordelige optie uit het aanbod te kiezen.

Extra support bij softwaregebruik

Hoewel Skype for Business een goed, geavanceerd programma is, zullen er bij technologie altijd wel eens problemen of onduidelijkheden zijn. Dan is het fijn om professionele support te hebben om zo snel mogelijk weer aan de slag te kunnen. Om die reden kan het een goed idee zijn om Skype for Business aan te schaffen bij een bedrijf dat naast de producten ook volledige service aanbiedt. Er wordt niet alleen software geleverd; je kunt ook 24/7 gebruikmaken van support. Zelfs voor business calls met relaties aan de andere kant van de wereld kun je buiten de reguliere tijden hulp krijgen. ClickOn is zo een bedrijf. Het biedt klanten niet alleen goede en praktische producten aan. Het is ook mogelijk om ieder gewenst moment een medewerker te bereiken voor vragen. Op Clickon.nl vind je het volledige overzicht van alle verkrijgbare programma’s. Onder het kopje ‘producten’ zie je het hele aanbod. Daarnaast kun je bij ‘dienstverlening’ terecht voor advies en meer. Bij ClickOn kun je terecht voor:

  • Het kopen of huren van de meest gangbare software voor bedrijven
  • Service als installatie van producten en optimalisatie van wat je al hebt
  • Trainingen om nog productiever te kunnen werken
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn