Ervaringen met ongediertebestrijding

12 oktober 2018

Posted in Ondernemers en Particulieren

Het was rond tien uur ’s avonds, ergens op een zondagavond afgelopen maand. Ik viel bijna in slaap, toen ik plots mijn vrouw beneden hoorde gillen. Natuurlijk was ik direct in de benen om de situatie te onderzoeken. Eenmaal beneden hoorde ik het nieuws: ze had een rat gezien. De dagen daarop zagen we de rat regelmatig, maar we konden hem telkens niet vangen. De weken daarna kregen we het gevoel dat we hem steeds vaker tegenkwamen, tot we op een avond twee exemplaren tegelijkertijd zagen. Pas toen kwamen we erachter dat we te maken hadden met een plaag. We hebben toen gelijk contact opgenomen met een lokaal bedrijf, gespecialiseerd in ongediertebestrijding. Ik zou graag vertellen hoe dit proces in zijn werk ging:

  • Het vinden van een geschikt bedrijf
  • Het opsporen van het probleem
  • Het lokken van de ratten

Om te beginnen ging ik op zoek naar een geschikt bedrijf op het gebied van ongediertebestrijding. Ik ben gaan zoeken op internet en vond al snel Beestjes Kwijt. Dit bedrijf heeft een landelijk bereik, maar werkt daarvoor samen met gespecialiseerde bedrijven op lokaal niveau. Die weten precies welk ongedierte in jouw gebied het meest voorkomt en hoe ze dat het best kunnen bestrijden. Ik ging naar beestjeskwijt.nl en nam telefonisch contact op. Binnen een paar minuten was ik in gesprek met een vakman bij mij in de buurt. Het scheelde dat ik hem precies kon vertellen waar we last van hadden. Nog de volgende dag stond hij samen met zijn collega’s in de ongediertebestrijding voor de deur. Ze gingen direct op zoek naar de oorzaak van het probleem en hadden die oorzaak snel gevonden. De ratten konden via de muren naar binnen en naar buiten lopen, waardoor ze in principe vrije doorgang hadden. Nadat de schade was hersteld, hebben we de ratten gevangen en buiten losgelaten. We wonen in een natuurlijk gebied, dus dat leek ons de beste oplossing. Alles was binnen een paar dagen gepiept en sindsdien hebben we geen last meer gehad. Heb jij ook problemen met ongedierte? Neem dan direct contact op met de lokale ongediertebestrijding!    

Ongediertebestrijding: hart voor de zaak

Onze ervaringen met dit lokale bedrijf zijn louter positief. Het was te merken dat ze veel ervaring hadden op het gebied van ongediertebestrijding, maar ze hadden daardoor niet hun inlevingsvermogen verloren. Op het moment dat mijn vrouw aangaf dat ze de ratten liever wilde vangen, werd daar heel positief op gereageerd. Dat gaf ons het gevoel dat we toch enige invloed konden uitoefenen op het proces, hoewel we voor een belangrijk deel natuurlijk aan de zijlijn stonden. Ik vond het ook prettig dat ik goed werd ingelicht over de stand van zaken. Ik wist precies waar de vallen waren geplaatst en wat de verwachtingen waren van het team. Ongediertebestrijding is een vak apart -en ik pretendeer absoluut niet dat ik het beter weet- maar ik vond het erg fijn dat ik in ieder geval op de hoogte werd gehouden. Al met al kan ik Beestjes Kwijt dus van harte aanbevelen. Ben je op zoek naar een lokaal bedrijf op het gebied van ongediertebestrijding, dan brengen zij je daar direct mee in contact!

Welk beestje is het?  

Wij hadden zelf al uitgevonden dat we te maken hadden met ratten, maar het team vertelde ons dat niet iedereen precies kon uitleggen welk beestje de overlast veroorzaakte. Op bovenstaande site vind je daarom een handig overzicht van veelvoorkomende plaaggeesten. Bij ieder beestje vind je een handige tekening, zodat je meteen een beeld krijgt. Het helpt enorm als je vooraf kunt aangeven met welk type je te maken hebt. Het hele beleid kan daarop worden aangepast.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn