Een huis verkopen: de kosten zeggen niet alles

12 november 2018

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

De Nederlandse huizenmarkt is een bijzonder agressieve markt waarop meer vraag is dan er aanbod gecreëerd wordt. De nieuwbouw blijft achter, mede door het gebrek aan ruimte, en dat betekent dat het verkopen van vastgoed een sport geworden is. Het verkopen zelf is geen probleem, er zijn genoeg mensen met interesse, maar wie bij een huis verkopen de kosten zo laag mogelijk wil houden en toch de optimale prijs wil krijgen voor het vastgoed, die komt terecht bij het spelletje van de makelaars. Laten we eerlijk zijn: u kunt zelf een huis verkopen, de kosten vallen dan lager uit maar het succes zal in de meeste gevallen sterk tegenvallen. De makelaar heeft de contacten, heeft vaak al een lijst met mensen die interesse kunnen hebben in uw vastgoed en hij heeft het netwerk om uw huis te verkopen: de kosten vallen dan hoger uit. De kans op een succesvolle en snelle verkoop nemen evenredig toe. Hoe speelt u dit spel het best zodat uw huis verkopen lukt zonder hoge kosten maar wel met hoge opbrengsten? Simpel, begin bij Huis Verkopen Makelaar (huisverkopenmakelaar.nl).

Huis verkopen: kosten en opbrengsten

We zien met regelmaat nog mensen die de aanpak net niet helemaal goed oppakken. Natuurlijk gaat het bij een huis verkopen om kosten, maar uiteindelijk gaat het erom wat er netto overblijft. Daarvoor moet niet alleen gekeken worden naar de kosten, maar ook naar de opbrengsten. Kan een makelaar het huis voor meer geld verkopen? Kan de makelaar het huis sneller verkopen zodat u minder lang met de lasten van uw huis blijft zitten? Neemt de makelaar u het werk uit handen zodat u geen vrij hoeft te nemen van uw werk voor een bezichtiging? Uw huis verkopen: kosten en opbrengsten – daar gaat het om. De meest ideale situatie is een situatie waarin het huis verkocht wordt binnen het tijdsbestek dat u hebt, voor de prijs die u nodig hebt en tegen de kosten die beraamd waren. Dat lijkt lastiger dan het is, een goede makelaar kan u namelijk helpen bij elke stap in het verkooptraject. Daar betaalt u voor. Wilt u juist veel meer zelf doen, dan kiest u een makelaar die minder diensten aanbiedt.

  • Zo kunt u het huis verkopen met kosten die veel lager uitvallen.
  • Dat u dan zelf meer moet doen aan de verkoop, dat is meegenomen in het plaatje dat u geschetst hebt.
  • Hoe meer diensten u uitbesteedt, hoe hoger de kosten bij de verkoop van een huis uit zullen vallen.

Wat past bij u?

We hebben als organisatie zelf veel ervaring opgedaan met mensen die hun huis verkopen en kosten willen drukken – net als dat we mensen hebben leren kennen die het complete traject zelf wilden regelen om zo helemaal geen kosten te hebben. We wijzen er graag op dat een makelaar voordelen en nadelen heeft. Daarom is het verstandig om verder te kijken dan alleen de huis verkopen kosten. Het gaat namelijk vooral om de manier waarop het huis verkocht wordt en uw eigen wensen en eisen. Door hiermee te beginnen en vervolgens te kijken naar het budget voor de eventuele kosten die gemaakt worden, is het mogelijk om te bepalen wat nou het beste bij u past. Uiteindelijk kunt u namelijk zoveel lezen als u wilt, of informatie aanvragen, maar u bent de persoon die de knoop door moet hakken en bepaalt op welke manier uw huis in de verkoop gaat, welke prijs gevraagd wordt en voor welke makelaar gekozen wordt bij het proces van de verkoop.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn