Camerasysteem

14 november 2018

Posted in Beveiliging en Bewaking

Heb jij jouw woning of bedrijfspand al beveiligd met een camerasysteem? Zo niet, dan is het echt aan te raden om dit wel te doen! Het gebruik van een dergelijk systeem levert je verschillende voordelen op, te weten:

  • het heeft een afschrikwekkend effect op ongewenste personen
  • het geeft jou een gevoel van veiligheid
  • er kan iemand met jou meekijken, zodat je er niet alleen voor staat
  • allround secure

Er zitten dus echt verschillende pluspunten aan het gebruik van een camerasysteem en daarom is het eigenlijk gewoon voor iedereen aan te raden om hier gebruik van te maken. Als eerste het afschrikwekkende effect. Iemand die iets verkeerds in de zin heeft, die in wil breken of iets wil vernielen, die doet dit natuurlijk het liefst zo onopvallend mogelijk. Als ze zien dat er camera’s hangen, dan zal het meteen een stuk minder aantrekkelijk zijn om juist voor jouw pand te kiezen. Met camerabeelden kunnen ze immers snel weer opgespoord worden en daar zitten deze personen natuurlijk helemaal niet op te wachten! Alleen al het laten ophangen van een camerasysteem heeft dus al een preventieve werking, het heeft een afschrikwekkend effect, waardoor de kans op een inbraak meteen al een stuk kleiner wordt!

Camerasysteem geeft veiligheid

Daarnaast is het dus zo dat een camerasysteem jou een gevoel van veiligheid geeft. Je kunt immers altijd zelf de beelden bekijken en daardoor precies zien wat er allemaal gebeurt rondom jouw woning of je bedrijfspand. Zo heb je altijd alles onder controle en kun je meteen stappen ondernemen op het moment dat er iets gebeurt dat jij niet helemaal vertrouwt. Je kunt bijvoorbeeld beveiliging inschakelen of als jij ziet dat iemand in wil gaan breken, de politie gaan bellen. Ook op die manier heeft het camerasysteem dus zeker nut! Tegelijkertijd is het ook zo dat je er voor kunt kiezen om op afstand mensen mee te laten kijken. Bovendien, mocht er toch ingebroken worden op het moment dat er niet in het pand aanwezig is, dan heb je de camerabeelden om op terug te vallen. Je kunt deze dan aan de politie overhandigen en op die manier wordt de kans een stuk groter dat de dader of daders gepakt worden. Ook vergroot dat de kans dat jij je spullen weer terugkrijgt, want ook dat is natuurlijk belangrijk voor je. Met andere woorden, het is dus altijd zinvol om een camerasysteem te laten installeren bij jouw bedrijfspand of jouw woonhuis.

Welk systeem kies je?

Nu is het zo dat er verschillende opties zijn als jij een camerasysteem wilt laten aanleggen, er zijn bijvoorbeeld verschillende merken die dergelijke producten maken. Verstandig is het om te kiezen voor een kwaliteitsmerk, zodat je er zeker van kunt zijn dat de beelden die vastgelegd worden ook echt van een goede kwaliteit zijn. Je hebt immers niets aan opnames waarbij de gefilmde personen zo goed als onherkenbaar zijn, daar kun jij zelf niets mee en de politie ook niet. Het is daarom goed om te kiezen voor een camerasysteem van bijvoorbeeld Siemens, Bosch, Samsung of ABUS, die hun kwaliteit ruimschoots bewezen hebben. Dan is het nog de vraag welke het best past bij jouw situatie. Daarvoor kun je het best naar Allround Secure gaan. Zij verkopen namelijk dergelijke systemen en weten heel goed welke het meest geschikt is voor welke situatie. Zo kun je er zeker van zijn dat je een goede keus maakt. Zij hebben ervaring met zowel zakelijke als particuliere situaties en kunnen jou altijd helpen. Via allround-secure.nl kun je meer te weten komen over de mogelijkheden die zij bieden en kun je ook meteen een offerte aanvragen voor jouw camerasysteem!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn