Doet u al aan online boekhouden?

15 juni 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Toen ik twintig jaar geleden voor mijzelf begon als zelfstandig ondernemer, kreeg ik te horen dat ik goede boeken moest kopen om mijn administratie in bij te houden. Het is namelijk zo dat wanneer je je administratie niet goed kon bijhouden in die tijd, je heel snel in de problemen kon komen omdat je aan de Belastingdienst moest kunnen laten zien wat je allemaal gedaan had voor je bedrijf. Ik vond het vanaf het begin altijd een hele klus om alles goed in de boeken te krijgen omdat ik namelijk nooit werk met dergelijke administraties. Het is daarom ook dat ik heel erg blij was dat ik een aantal jaar geleden kon overstappen op het online boekhouden. Als je gaat online boekhouden kun je er zeker van zijn dat je zeeën van ruimte kunt creëren in je kantoor. Ik heb namelijk heel veel dozen met administratie staan en nu ik ben gaan online boekhouden, hoef ik al dit papierwerk niet meer te bewaren in dozen omdat het dus allemaal op een schijf staat of omdat het ergens op een server staat. Dat is een van de grote voordelen van het online boekhouden, maar er zijn er nog heel veel meer te noemen. Zo is het bijvoorbeeld ook zo dat sinds ik ben gaan online boekhouden, ik heel veel sneller kan werken. Het grote voordeel van online boekhouden is namelijk dat je op deze manier heel veel sneller door je administratie kunt gaan. Bovendien kan ik doordat ik nu aan online boekhouden doe, mijn administratie heel veel beter doen. Daarmee vang je dus twee vliegen in een klap en dat is mij heel veel waard geweest. Omdat ik merk dat heel veel mensen in mijn omgeving nog niet aan online boekhouden doen, leek het mij goed om even wat meer te schrijven over mijn ervaringen met het online boekhouden. Ik denk namelijk dat heel veel mensen iets aan deze manier van administreren zouden kunnen hebben. Als u ook overweegt om op online boekhouden over te stappen, kan ik u aanraden om een keer naar de site van Boekhoudprogrammaoverzicht te gaan kijken. Deze site heeft alles wat u nodig heeft om een goed programma te vinden. 

Online boekhouden is de toekomst

Ik denk dat er tegenwoordig nog maar weinig bedrijven zijn die niet aan online boekhouden doen. Het is een ideale vorm van je administratie doen omdat er namelijk altijd meteen iemand met je meekijkt om te zien of je alles goed hebt ingevuld. Dat zorgt ervoor dat je je nooit zorgen hoeft te maken over de boekhouding. Bovendien kun je door middel van online boekhouden altijd goed inzicht hebben in de huidige stand van zaken van je bedrijf. 

Ik wil nooit meer anders 

Ik ben blij dat ik ben gaan online boekhouden omdat het mij heel veel tijd bespaart en bovendien bevalt het mij heel erg goed. Kortom:

  • Ik kan deze vorm van administreren sterk aanbevelen 
  • Ik heb een heel goed programma kunnen vinden 
  • Ik bespaar mijzelf nu heel veel tijd 

Kijk voor meer informatie ook nog even op Boekhoudprogrammaoverzicht.nl. Lees meer…                                  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn