WordPress site beginnen

4 april 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Wilt u een WordPress site beginnen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Dan is datact.nl de ideale site om u op weg te helpen. Wij lichten toe hoe u een WordPress site moet beginnen en welke stappen hierin belangrijk zijn om te nemen. Het is altijd spannend om een eigen website beginnen, maar wij proberen u de spanning te ontnemen zodat u makkelijk en snel een kick-ass website hebt!

WordPress

WordPress is een CMS (Content Management System). Dit is een software toepassing, meestal een webapplicatie, die gebruikt wordt om gegevens op het internet te kunnen publiceren zonder dat u veel technische kennis nodig hebt. WordPress is gratis (tot op een zekere hoogte) en gebruiksvriendelijk. Wat ook goed om te weten is als u een WordPress site wilt beginnen, is het feit dat dit het meest gebruikte CMS is, wereldwijd!

WordPress site beginnen

Wat erg belangrijk is voordat u een WordPress site begint, is het hebben van een goede domeinnaam en hosting. Hosting is een dienst die particulieren of bedrijven ruimte aanbiedt voor het opslaan van informatie, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via uw website. Dit kan bij datact. Een domeinnaam is de naam van uw website, dit is een belangrijk aspect. Een goede domeinnaam is belangrijk, want dit wordt vaak als vertrouwd ervaren door bezoekers. 

Als u bij datact een domeinnaam en webhosting pakket neemt, zorgen wij ervoor dat dit is geoptimaliseerd voor uw WordPress site. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u al een domeinnaam en webhosting hebt.

Verder met het proces

U heeft een originele domeinnaam en een goede webhosting en wilt uw WordPress site beginnen. Wat nu? Een van de grootste voordelen van WordPress is de toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid van het CMS. Zonder technische kennis kunt u al een goede website maken. U kiest zelf uit vele gratis thema’s hoe uw bedrijf- of blogsite eruit komt te zien en begint met het toevoegen van content. Dit gaat gemakkelijk via blokken waarin u kunt typen waar u over wilt typen. WordPress biedt ook vele gratis plugins, dit zijn features en functionaliteiten die toegevoegd worden aan uw website. Denk hierbij bijvoorbeeld aan contactformulieren, SEO-hulpmiddelen of social media knoppen. Dit helpt niet alleen bij de lay-out van de website, maar ook in de functionaliteit van de website. 

Stappenplan

Wilt u een WordPress site beginnen? Dan moet u dus denken aan de volgende punten:

  • Eerst heeft u een goede domeinnaam en webhosting nodig
  • Daarna kiest u uit vele thema’s hoe u wilt dat uw website eruit komt te zien
  • Daarna begint het toevoegen van content
  • Download (eventueel) een aantal plugins, om de functionaliteiten van de WordPress site te optimaliseren
  • Boem! U heeft een eigen website en kunt lekker aan de slag, of dit nou een website is om diensten aan te bieden, of om informatie te sharen. Met WordPress is het allemaal mogelijk!

Ook zo enthousiast over ons verhaal? Neem contact met ons op als u een WordPress site wilt beginnen, en wij helpen u verder met elke stap in het proces.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn