Wat is een pochet?

26 maart 2016

Posted in Mode en Kleding

Mightygoodman - PochetNiet iedereen zal weten wat een pochet is, het is namelijk iets dat niet meer iedere dag gebruikt wordt. Toch is het wel goed om te weten wat dit nu eigenlijk is, want met formele gelegenheden wordt dit nog wel gebruikt. Een pochet is, heel simpel gezegd, een modeaccessoire voor heren en bestaat uit een vierkant doekje dat wordt opgevouwen en in de borstzak wordt gedragen van een blazer, dinnerjacket of jasje. Het is hierbij van belang dat het doekje nog voor een deel zichtbaar is. De pochet wordt verder niet gebruikt, het is niet de bedoeling dat men het bijvoorbeeld gaat gebruiken als zakdoek. Het dient echt enkel als accessoire, als een verfraaiing van het pak dat gedragen wordt. Er zou daardoor gedacht kunnen worden dat het gebruik ervan niet nodig is, helemaal omdat het om een relatief klein voorwerp gaat. Maar u zult er versteld van staan hoeveel effect het gebruik ervan heeft op uw totale look. Het geeft uw pak wat extra cachet en wat extra uitstraling. Zoals gezegd wordt de pochet gevouwen in het borstzakje gestoken. Er kunnen vier verschillende manieren van vouwen onderscheiden worden:

  • de rechte vouw, ook wel presidentiele vouwwijze of Classic Flat genoemd, hierbij vormt de doek een vierkant en een zijde steekt subtiel uit boven de rand van de borstzak
  • One Corner Up, waarbij één punt omhoog steekt
  • Two-Corner Up of Two Peak Fold, de doek wordt scheef dubbelgevouwen zodat er niet één punt, maar twee punten omhoog steken
  • Casual Fold of Puff Fold, een asymetrische volumineuze vouwmanier

Welke manier van vouwen u kiest, is afhankelijk van uw eigen smaak. Maar het is ook deels afhankelijk van de gelegenheid waarvoor u uw pak draagt. Zo wordt de eerste manier het meest geschikt geacht voor zeer formele gelegenheden. De One Corner Up Fold is voor meer gelegenheden geschikt, terwijl de Two-Corner Up juist meer gebruikt wordt voor minder formele zaken. De Casual Fold, de naam geeft het al aan, wordt meer geschikt geacht voor casual gelegenheden. De vouwwijze van de pochet is dus deels afhankelijk van wat er gebruikelijk is voor de gelegenheid en deels van uw eigen smaak.

Veel keus op het gebied van de pochet

Van oorsprong werd de pochet altijd in het wit uitgevoerd en dit is ook nog steeds de gebruikelijke kleur wanneer deze gecombineerd wordt met een smoking. Maar tegenwoordig zijn er veel meer kleurvariaties mogelijk. Er zijn veel verschillende effen kleuren verkrijgbaar, maar ook zijn er varianten te krijgen met een patroon. Er kan dan gedacht worden aan een pochet met polkadots, maar ook bijvoorbeeld aan een paisley motief of een bloemenmotief. Er zijn veel verschillende opties, zowel wat betreft kleur als motief. Welke variant kunt u nu het beste kiezen? Over het algemeen wordt er voor gekozen om de kleur van de pochet af te stemmen op de kleur van het overhemd of van de stropdas of vlinderdas die gedragen wordt. Zo stemt u alles het best op elkaar af en zorgt u er voor dat het een mooi geheel vormt. Naast verschillen wat betreft kleur en motief, zijn er ook verschillen wat betreft het materiaal waarvan de pochet gemaakt is. U kunt kiezen voor katoen of voor linnen, of, als u voor een chique variant wilt gaan, voor zijde. Niet alleen de kleur bepaalt natuurlijk de uitstraling, ook het materiaal speelt hierin een rol. Waar katoen een wat eenvoudigere uitstraling heeft, ziet linnen er al iets chiquer uit en zijde heeft natuurlijk helemaal een chique uitstraling. Ook bij de materiaalkeuze is het dus belangrijk om na te gaan voor wat voor soort gelegenheid u de pochet gaat gebruiken. Draagt u deze bijvoorbeeld naar het werk, dan kunt u met een eenvoudigere variant volstaan dan wanneer u bijvoorbeeld een bruiloft bezoekt.

Mighty Good Man

Hebt u nog nooit een pochet gebruikt en zou u eigenlijk wel graag een willen hebben om uw pak eens wat op te fleuren en wat meer cachet te geven? Dan bent u bij Mighty Good Man aan het juiste adres. Zij hebben namelijk een zeer ruime collectie op dit gebied en u zult dan ook zeker een pochet bij hen kunnen vinden die aan uw wensen voldoet. Zij bieden een ruime keus wat betreft kleuren en materialen, zodat u echt voor iedere gelegenheid een geschikte variant bij hen kunt vinden. Voor een goede pochet zijn zij dus een uitstekende keus. Maar u kunt bij hen nog voor veel meer zaken terecht. Zo hebben zij bijvoorbeeld ook een ruime collectie stropdassen, die u natuurlijk ook nodig hebt als u een mooi pak draagt. Houdt u ervan om uw pak te combineren met bretels, voor een wat meer casual look? Ook dan zijn zij de juiste keus, want ook deze kunt u ruimschoots bij hen vinden. Weet u nog niet zo goed wat u moet kiezen of welke kleuren u nu het best met elkaar kunt combineren? Neem dan een kijkje bij hun lookbook casual of lookbook business. Hier vindt u verschillende combinaties afgebeeld, zodat u een goed beeld kunt krijgen van wat voor soort pochet u nu bijvoorbeeld het best kunt combineren met welke stropdas. U kunt zo dus op een heel eenvoudige manier wat inspiratie op doen en een look kiezen die goed bij u past. Als u op zoek bent naar een pochet of naar een andere accessoire op het gebied van herenmode, is Mighty Good Man het juiste adres!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn