Voel je zekerder in de communicatie via een cursus assertiviteit

26 april 2021

Posted in Coaching en Workshops

Als je een gesprek voert met iemand, dan is het fijn dat je je zeker voelt van jezelf, zodat je ook op een comfortabele wijze kunt zeggen wat je te zeggen hebt. Soms voel je je op je gemak, omdat je met iemand praat die je vertrouwt en die je dierbaar is zoals een ouder, een partner of een goede vriend(in). In zulke gevallen heb je uiteraard geen cursus assertiviteit nodig, maar zelfs dan kun je je voordeel doen met een dergelijke cursus van tijdwinst.com. Want ook dan wil je immers op een duidelijke manier kunnen vertellen wat je dwars zit of waar je tegenaan loopt. Dit is nog meer het geval wanneer je iemand wil vertellen dat iets aan zijn of haar gedrag jou stoort of dat je je gekwetst voelt. Het is dan ook fijn als je je dusdanig zeker voelt over je communicatievaardigheden, dan je ook makkelijker door de zure appel heen bijt. Maar als je die zekerheid niet hebt en bij elke uitspraak je twijfels hebt, dan loopt het gesprek al snel dood. Met een goede vriend(in) is dat niet zo heel erg, omdat de vriend(in) dan immers ook kan helpen om de kwestie toch boven tafel te krijgen. Het is niet allemaal even soepel, maar samen kom je er dan wel. Zulke behulpzaamheid kun je niet altijd verwachten. Als je met collega’s moet communiceren, dan is er een hele andere sfeer aanwezig. Ook met dierbaren kan het wel eens lastig zijn, wanneer je bijvoorbeeld ruzie hebt. Daarom is een cursus assertiviteit zowel voor thuis (in de privĂ©sfeer) als op het werk, erg goed om te volgen. Dankzij een dergelijke cursus assertiviteit van tijdwinst.com ben je beter in staat om voor jezelf op te komen en te spreken met het nodige zelfvertrouwen. Dat laatste maakt vaak al een wereld van verschil. Als je een zin uitspreekt en je doet dat met vertrouwen, dan komt dat heel anders over dan wanneer je dat zonder vertrouwen doet. De zin en de inhoud van wat je zegt is in beide gevallen identiek en toch kan de reactie in beide gevallen totaal anders zijn. Daardoor is het dus ook mogelijk om je volledig door een gesprek heen te bluffen, zolang het maar lijkt alsof je 100% zeker bent van wat je zegt. Maar vertrouwen kun je niet aan- en uitzetten. Dankzij een cursus assertiviteit van tijdwinst.com, kun je echter de nodige vaardigheden leren, die ervoor zorgen dat je grip krijgt op de situatie. Daardoor groeit je vertrouwen vanzelf. 

Een cursus assertiviteit volg je bij tijdwinst.com

Mocht je een cursus assertiviteit willen volgen, dan kun je terecht bij tijdwinst.com. Op de site van assertief.nl vind je meer informatie over deze specifieke cursus, maar op tijdwinst.com vind je ook links naar andere cursussen zoals: 

  • Cursus feedback geven
  • Cursus leidinggeven
  • Cursus thuiswerken

Het zijn vaak ook vaardigheden die je zowel in een professionele als informele setting kunt gebruiken. 

Surf naar assertief.nl om je aan te melden voor de cursus

Als je een cursus assertiviteit wilt volgen, dan kun je dat meteen regelen door jezelf aan te melden voor een cursus via de site van assertief.nl. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn