Invulboek voor elke grote stap in het prille leven

10 november 2018

Posted in Kinderen en Speelgoed

Tijdens mijn zwangerschap ben ik terecht gekomen op prettypresents.nl, de website van Pretty Presents, waar ik heel veel leuke babydingen heb gevonden. Ik kwam daar ook op het invulboek uit. Ik ken dit principe nog van vroeger en mijn moeder heeft er voor mij en mijn zussen ook altijd één bijgehouden, dus ik vond dit een erg leuk idee om ook voor onze dochter te doen. Nu hebben ze een aantal boeken beschikbaar:

  • Zwangerschaps invulboek
  • Kraambezoek invulboek
  • Basisschool invulboek, voor jongetjes en voor meisjes
  • Vrienden invulboek
  • Oppas invulboek

Ik heb in één keer drie boeken besteld, het zwangerschapsboek, het kraambezoekboek en het oppasboek. De rest staat opgeslagen in mijn favorieten, want dat is leuk voor later, maar mijn dochter is net geboren dus aan school moet ik voorlopig nog even niet denken.

Invulboek voor de zwangerschap

Ik heb tijdens de zwangerschap zoveel mogelijk informatie bijgehouden. Het is handig dat een invulboek al een ontwerp heeft met punten die belangrijk zijn om te onthouden. Ik was erg vergeetachtig tijdens mijn zwangerschap, dus de checklists en het geboorteplan was voor mij erg welkom. Dit aangevuld met informatie over de eerste keer dat ik de baby voelde, leuke foto’s erbij, allemaal dingetjes die mijn zwangerschap voor mij net even wat meer omlijsten voegde ik toe. Ik heb op een gegeven moment zelfs een lok van mijn haar erin gedaan, want ik had echt heel lang haar en heb zo halverwege de zwangerschap dit grotendeels laten afknippen. Toch leuk om dat dan in een invulboek te laten terugkomen.

Hoera, de baby is daar

En dan is opeens je dochter geboren en ik was heel erg blij dat ik vooraf al die andere boeken had besteld. Direct in de eerste kraamdagen konden mensen leuke boodschappen achterlaten voor onze dochter en lieve en inspirerende woordjes schrijven die we dan later weer kunnen teruglezen. Het is grappig dat veel mensen leuke levenslessen en wijsheden erbij hebben geschreven om onze dochter ook echt wat mee te geven voor later. Dit vind ze vast en zeker super leuk en ik ben blij dat iedereen er zo enthousiast in heeft geschreven. Ik heb er ook een paar foto’s bij gedaan van opa en oma die voor het eerst trots op de foto zijn gegaan en ooms en tantes. Zo is het een compleet document van de allereerste dagen en weken. Daarnaast heb ik ook het oppasboek al klaar en in de aanslag voor de eerste keren dat er wordt opgepast. In het invulboek voor de oppas schrijven wij als ouders een stukje, de oppassers, veelal onze ouders, aangevuld met informatie over het eten en drinken en andere zaken. Mijn jongere zusje heeft als eerste opgepast, al was het maar voor een half uurtje, maar ze heeft direct wat in het boekje geschreven, net als wij en ook dit wordt een heel erg leuk aandenken voor later, zowel voor ons als voor onze dochter. Pretty Presents heeft leuke babyartikelen wat dat betreft en ik ben wel blij dat ik de url van de webshop een keer gedeeld heb met een aantal mensen, want veel kraamcadeaus die we kregen komen van deze website en we hebben erg veel gekregen moet ik zeggen en niet alleen maar kleding. Een vriendin van mij had iedereen vrij gelaten en kreeg veel dingen waar ze niet op zat te wachten of die dubbel waren. Wij hebben nu alleen maar cadeautjes die we zelf wilde en dat is echt super leuk. Wat dat betreft werkt prettypresents.nl als webshop ook wel heel erg gemakkelijk. Ik ga hier zeker het invulboek voor school ook nog kopen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn