Heb jij een letselschade advocaat nodig?

28 december 2020

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Ben jij slachtoffer geworden van een ongeluk? Dan kun je veel baat hebben bij de hulp van een letselschade advocaat. Er komen vaak veel kosten achter een dergelijk ongeval weg, schadeposten ook waar jij in eerste instantie misschien helemaal niet aan zou denken. Heb jij bijvoorbeeld blijvende lichamelijke klachten waardoor je woning gelijkvloers gemaakt moet worden? Dan valt dit ook onder schade die je ondervindt als gevolg van het ongeval. Een letselschade advocaat weet precies welke kostenposten opgevoerd kunnen worden bij de verzekering van de tegenpartij.

Verschillende soorten ongelukken

Er zijn verschillende gebeurtenissen die bij jou tot letsel kunnen leiden dat door een letselschade advocaat afgehandeld kan worden. Je kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • verkeersongelukken
  • ongelukken op de werkvloer
  • letsel door een dier

Maar je kunt ook schade oplopen door iets wat eigenlijk domme pech is of nalatigheid van een ander. Struikel je bijvoorbeeld over een stoeptegel die los of scheef ligt? Dan kan de betreffende burgerlijke gemeente aansprakelijk gesteld worden voor de kosten die jij maakt als gevolg van jouw struikelpartij. Als je zelf nadenkt over kostenposten als gevolg van dergelijke ongevallen, dan zul je misschien alleen denken aan de directe zorgkosten die je maakt. Maar een letselschade advocaat weet dat er veel meer kosten achter weg kunnen komen. Heb je bijvoorbeeld een whiplash door aan auto-ongeluk? Dan kun je niet alleen last krijgen van nekklachten en armklachten, maar ook van bijvoorbeeld slaapproblemen, concentratieproblemen en gevoeligheid voor licht. Hierdoor kan het lastig zijn om je werk nog goed uit te voeren en kan het zijn dat je in inkomen achteruit gaat. Zo kan het ongeval veel grotere gevolgen hebben dan je in eerste instantie misschien zou denken. Een letselschade advocaat heeft veel ervaring met dergelijke zaken en weet dan ook wat er allemaal nog achterweg kan komen. 

Letselschade advocaat ontzorgt jou

Een ongeval meemaken is vervelend genoeg en het herstel ervan vergt vaak veel van je. Het is dan vaak te veel als je ook nog zelf achter schadevergoedingen aan moet gaan. Helemaal als de verzekering van de tegenpartij moeilijk gaat doen. Als je de hulp van een letselschade advocaat inschakelt, dan heb je hier zelf geen omkijken meer naar. Zij regelen dan al deze formele dingen voor jou, zodat jij je volledig kunt richten op herstellen. Daar komt bij dat zij weten hoe verzekeringsmaatschappijen het beste aangepakt kunnen worden. Lukt het niet om er in onderling overleg uit te komen, dan kunnen zij er bovendien een rechtszaak van maken. Meteen een letselschade advocaat inschakelen heeft ook als voordeel dat deze juristen weten waar je om moet denken. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je meteen met je klachten naar een arts gaat. Zij kunnen bovendien niet alleen een schadevergoeding voor lichamelijk letsel regelen, maar ook smartengeldvergoeding vragen. De juristen van TOP Letselschade zullen alles in het werk stellen om voor jou maximale vergoedingen te krijgen. Jij kunt dit dus met een gerust hart aan hen overlaten. De hulp van hun letselschade advocaat kost jou bovendien niets, deze kosten worden namelijk ook gewoon op de verzekering van de tegenpartij verhaalt.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn