Haartransplantatie: wat houdt dat in?

31 mei 2018

Posted in Mens en gezondheid

Bijna iedereen heeft wel eens van haartransplantatie gehoord. Maar wat houdt dat nou eigenlijk in, een haartransplantatie? Een haartransplantatie is een permanente oplossing tegen kaalheid. Bij een haartransplantatie worden gezonde haarzakjes uit de achterkant van het hoofd verplaatst naar de gebieden waar kaalheid optreedt. Deze gezonde haarzakjes zijn niet gevoelig voor haaruitval. Na verloop van tijd gaan deze haarzakjes opnieuw haar produceren waardoor de kale plekken verdwijnen. Ook wordt er vaak gelijktijdig een PRP-behandeling uitgevoerd. Hierdoor herstellen de wondjes die ontstaan bij het overzetten van de haarzakjes zich sneller. Gemiddeld zijn er na 8 tot 10 dagen geen wondjes meer zichtbaar. Een haartransplantatie is een medische ingreep. En zoals elke medische ingreep brengt dit risico’s met zich mee. Volgens dermatoloog Loek Habbema, directeur van Medisch centrum ‘t Gooi in Bussum, zijn infecties het grootste risico. Door gebruik te maken van de juiste apparatuur en deskundig personeel is dit risico echter sterk te verminderen. Wat nog wel vaak voorkomt is een ontsteking van de haarzakjes onder de huid. Dit is goed te behandelen met een antibiotische zalf. Ook wijst Loek Habbema op het gevaar voor zenuwbeschadiging. Tijdens het snijden en prikken kan een zenuw worden geraakt. Dit kan er voor zorgen dat een stukje van de hoofdhuid ongevoelig wordt. Het meest voorkomende probleem is volgens Habbema teleurstelling: je krijgt nooit de dikke bos haar terug die je ooit had. Dit wordt voorafgaand aan de behandeling vaak onvoldoende duidelijk gemaakt.

Haartransplantatie in het buitenland

Een haartransplantatie kan in Nederland worden uitgevoerd. Maar de behandeling is in Nederland vaak veel duurder dan bijvoorbeeld in Turkije. Dit heeft onder andere te maken met een groot verschil in personeelskosten. Natuurlijk moet je wel de reis betalen. Houd daar ook rekening mee wanneer financieel voordeel je hoofdoverweging is voor een behandeling in het buitenland. Haartransplantatie wordt vooral vaak in Turkije uitgevoerd. Dit zorgt voor de aanwezigheid van kundig en ervaren personeel. Een welbekende uitvoerder van haartransplantaties in Turkije is Esteworld (https://www.esteworld-haartransplantatie.nl). Het team van Esteworld wordt geleid door CEO Mustafa Tuncer. Dr. Tuncer is één van de leidinggevende experts op het gebied van medisch toerisme in Turkije. Dankzij zijn ruime ervaring met het managen van een medische kliniek, genieten nationale en internationale patiënten van de hoogste vorm van zorg mogelijk in Turkije. Ook zijn er drie ervaren chirurgen in dienst en een ‘hair loss’-specialist. De behandelingen worden uitgevoerd in Istanbul.

Waarom Esteworld?

  • Specialist in haartransplantaties
  • Deskundig en ervaren personeel
  • Zeer luxe kliniek
  • De enige kliniek die goedkeuring geniet van het ministerie van buitenlandse zaken
  • Esteworld-haartransplantatie.nl

De kliniek van Esteworld is een kliniek, dus geen ziekenhuis. Dat betekent dat de artsen en de rest van het personeel volledig gespecialiseerd zijn in hun vakgebied. Esteworld voert al sinds 2003 transplantaties uit, met groot succes. Deze jarenlange ervaring heeft gezorgd voor de nodige expertise. Esteworld is de enige kliniek die goedkeuring geniet van het ministerie van volksgezondheid. Dit betekent dat er elke drie maanden een grondige controle plaatsvindt, zodat deze goedkeuring kan worden behouden. Ook is de kliniek van Esteworld in het bezit van meerdere keurmerken zoals het ISO9001 en het TUV-keurmerk. Het ISO9001-keurmerk toont aan dat de kliniek voldoet aan de Europese norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het TUV-keurmerk staat voor de betrouwbaarheid van het bedrijf. Wat Esteworld ook kenmerkt is de VIP-service van begin tot eind. Zo zorgt de kliniek voor alle transfers van luchthaven naar hotel en kliniek, van aankomst tot vertrek. De belangrijkste reden om voor Esteworld te kiezen is misschien wel de garantie. Zo garanderen ze dat minstens 95% van de haarzakjes zich zal ontwikkelen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn