Foto voor Linkedin

11 oktober 2017

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

We hebben bijna allemaal tegenwoordig wel een account op één of meerdere sociale media. Wat belangrijk is om over na te denken, is wat voor foto voor Linkedin, Facebook of Twitter je kiest. Sommige mensen denken hier weinig over na, maar zij vergeten dan dat de profielfoto eigenlijk altijd openbaar is en dus door iedereen gezien kan worden. Dit kan nogal wat implicaties hebben. Zo zullen opdrachtgevers of werkgevers bijvoorbeeld zeker gaan zoeken op internet naar wat ze over jou kunnen vinden en als je dan een zeer onprofessionele foto voor Linkedin hebt gekozen, dan komt dit niet goed over. Men kan dan het idee krijgen dat jij je werk niet serieus neemt. Voor je persoonlijke Facebook en Twitter pagina is dit minder relevant, hoewel het bij een bedrijfspagina wel weer belangrijk is om na te gaan wat jij met de afbeelding uit wilt stralen. Kies dus nooit zomaar een willekeurig plaatje van jezelf uit, maar denk hier echt even over na. Door de juiste foto voor Linkedin te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je een goede indrukking bij anderen achter laat.

Juiste foto voor Linkedin belangrijk

Waarom is het nu zo belangrijk om de juiste foto voor Linkedin te kiezen? Omdat dit natuurlijk het sociale platform bij uitstek is waarop werkgevers en werknemers, opdrachtgevers en zzp’ers elkaar kunnen vinden. Je plaatst er je opleidingen en ervaringen op en je wilt dat het goed overkomt hoe goed jij bent in wat je doet. Daar past dan natuurlijk geen vakantiekiekje bij, ook al sta je daar toevallig heel leuk op. Aangezien een afbeelding vaak meer zegt dan duizend en woorden en jouw profielfoto bovenaan je pagina staat, is het echt van belang een goede foto voor Linkedin te kiezen. Je kunt wel denken dat mensen vooral afgaan op de werkervaring en de opleiding die je hebt, maar een eerste indruk wordt toch echt door je profielfoto al verkregen. Krijgen mensen hier geen positief gevoel bij, dan zullen ze minder geneigd zijn om jouw informatie door te nemen en is de kans ook een stuk kleiner dat je positief beoordeeld wordt. Met andere woorden, kies dus niet zomaar een foto voor Linkedin uit, maar steek hier echt tijd in. Het kan zelfs aan te raden zijn om speciaal hiervoor foto’s te laten maken, zodat je zeker weet dat het er professioneel uitziet.

Profielfoto laten maken

Wil jij speciaal een foto voor Linkedin laten maken, dan kun je hiervoor terecht bij jeleukstefoto.nl. Hun fotografen hebben veel ervaring met fotoshoots speciaal voor dit doel en zij weten dus ook als geen ander hoe ze dit aan moeten pakken. Ze weten een ontspannen sfeer te creëren, zodat jij je op je gemak voelt. Dit resulteert meestal in de beste opnames. Uiteraard gebruiken zij altijd apparatuur van de beste kwaliteit, zodat de genomen afbeeldingen ook een hoge resolutie hebben. Kies je voor hun, dan zal het eindresultaat bovendien jouw passie en professionaliteit laten zien. Met een dergelijke afbeelding heb je niet alleen een perfecte foto voor Linkedin, maar bijvoorbeeld ook:

  • voor je zakelijke Facebook en Twitterpagina
  • voor je eigen website
  • om mee te kunnen sturen met je sollicitatiebrieven
  • voor het creëren van een persoonlijk en professioneel visitekaartje

Je kunt de gemaakte foto’s dus voor veel verschillende doeleinden gebruiken en daarom is het nooit verkeerd om hiervoor een professionele shoot te laten doen. Het zal je echt een goede, professionele uitstraling opleveren. Zoek jij een goede foto voor Linkedin? Laat deze dan speciaal maken tijdens een professionele fotoshoot door de uitstekende fotografen van jeleukstefoto.nl!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn