Een payroll constructie opzetten

6 februari 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Een paar jaar geleden ben ik een bedrijf begonnen. Ik had altijd al het gevoel dat ik beter zelf een bedrijf kon beginnen, dan voor een baas werken. De eerste paar jaar na mijn studie had ik nog wel voor een baas gewerkt, maar mijn gevoel werd al snel bevestigd. Ik begon zonder personeel aan te nemen en deed al het werk zelf. Op die manier kon ik veel verschillende aspecten van een bedrijf leren en eigenlijk had ik ook geen andere keuze. Ik vond het erg fijn om voor mijzelf te werken, al het werk dat ik verrichtte had ik zelf voordeel aan. Als je voor een baas werkt, dan doe je al het werk voor iemand anders. Vaak zie je geen verschil in je salaris als je hard werkt, of normaal. Met het bedrijf ging het erg goed en ik kreeg veel opdrachten binnen, meer dan ik eigenlijk aankon. Ik stond voor de keuze om, of niet alles te accepteren, of om personeel aan te nemen. Ik had weinig ervaring met het managen van personeel en wilde mij het liefste richten op de kerntaken van mijn bedrijf. Ik vond het echter ook zeer interessant om mijn bedrijf te laten groeien. Ik besloot om mensen aan te nemen, maar merkte dat ik hierdoor veel extra taken kreeg. Er kwamen veel administratieve taken bij en daardoor kon ik mij veel minder richten op mijn bedrijf. Een goede vriend van mij raadde mij aan om een payroll constructie op te zetten. Met een payroll constructie werkt het personeel wel voor jou, maar zijn ze in dienst bij een ander bedrijf. Je huurt het personeel in en daardoor heb je veel minder taken, omdat je juridisch gezien niet de werkgever bent.    

Een payroll constructie via NL Payroll BV

Ik vond het idee van een payroll constructie erg interessant en besloot om dit te onderzoeken. Online zocht ik naar meer informatie over een payroll constructie en ik vond diverse websites. Op de websites kon ik lezen hoe een constructie werkt en wat de voordelen er van zijn. Ik vond het belangrijk dat het voor mij voordelig zou zijn, maar ik wilde niet dat dit ten koste ging van het personeel. Ik vond een aantal bedrijven dat een payroll constructie aanbood en ik besloot om met ze in gesprek te gaan. Een van deze bedrijven was NL Payroll BV, dit bedrijf had ik gevonden via hun website nlpayroll.nl. Ik had direct een erg goed gevoel bij dit bedrijf, omdat ze de voordelen voor mij, maar ook voor het personeel benadrukten. Ik heb minder werk en loop minder risico, terwijl er voor het personeel weinig zou veranderen. Ze zouden juridisch werken voor een ander bedrijf, maar alles zou goed voor ze geregeld worden. Ik vond het een interessant idee en vroeg om een offerte voor de payroll constructie. De kosten voor deze constructie waren veel lager dan ik had verwacht en ik zag veel voordelen. Ik besloot om met NL Payroll BV te gaan samenwerken.

Veel voordelen

Ik werk een aantal maanden met een payroll constructie en het bevalt mij erg goed. Ik ben veel minder tijd kwijt aan de administratie en kan mij weer richten op mijn bedrijf. Het personeel weet dat ze altijd netjes hun salaris krijgen en hebben een aanspreekpunt met veel ervaring. De samenwerking met dit bedrijf is erg goed. Voor een payroll constructie kan ik NL Payroll BV aanraden.

  • Minder administratieve taken
  • Voordelen voor mij en het personeel
  • Voordeliger dan ik had verwacht
  • Een goede samenwerking
  • Het bevalt erg goed
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn