Chemie opslag gezocht? Kies dan voor Mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V.!

3 september 2019

Posted in Bedrijven en Bedrijfsleven

Er zijn verschillende soorten chemicaliën en deze worden ingezet in uiteenlopende sectoren en processen. Denk hierbij aan reinigingsmiddelen, waterbehandeling, food en overige industriële toepassingen. Het is cruciaal én verplicht om chemicaliën op te slaan in veilige en milieuvriendelijke systemen. Hiermee zorgt u ervoor dat chemie opslag letterlijk vlekkeloos verloopt. Er bestaat bij chemie opslag altijd een kans op risico’s en lekkages. Als chemie wordt opgeslagen in systemen die niet voldoen aan de regelgeving, dan veroorzaakt dit op een gegeven moment een ernstig risico voor milieu en gezondheid. Voorkom lekkages en de gevolgen die niet te overzien zijn, door te kiezen voor verantwoorde chemie opslag bij mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V.

Chemie opslag mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V.

Aangezien chemicaliën zeer gevaarlijk kunnen zijn voor milieu en gezondheid, heeft de overheid wetten en regelgeving opgesteld voor het opslaan van chemicaliën. Er zijn standaard eisen gesteld en diverse andere regels die bepalen hoe een opslag en gebruik van chemie eruit dient te zien. Er zijn diverse voorwaarden. De materiaalkeuze hangt bijvoorbeeld nauw samen met de uiteindelijke keuze van de functie. Kortom: voor welke stof gaat de container gebruikt worden? Naast de functie wordt er gekeken naar de resistentie en de toepassing ervan. Afhankelijk van het type chemie opslag, kan een tank of container namelijk verschillende functies hebben. Er wordt onderscheid gemaakt in buffer-, aanmaak-, doseer-, en dagtanks. Bent u opzoek naar een chemie opslag? Dan bent u bij mosman aan het juiste adres. Wij verzorgen de complete engineering inclusief advies, berekeningen, tekenwerk en uiteraard de benodigde certificering. Daarnaast zorgen wij dat de ontwerpen worden opgebouwd en dat uw chemie op basis van maatwerkoplossingen veilig kan worden opgeslagen. Het bedrijfsproces wordt hiervoor nauwkeurig in kaart gebracht. Op basis van deze gegevens wordt er een plan ontwikkeld. Tekenwerk wordt uitgebreid getest met behulp van geavanceerde state-of-the-art 3D modellen en opslagschema’s. Deze input zorgt uiteindelijk voor een op maat gemaakt eindresultaat dat chemie opslag veilig en betrouwbaar maakt voor uw bedrijfsvoering.

BRL SIKB 7800 certificaat chemie opslag nodig?

Voor chemie opslag is er een BRL SIKB 7800 certificaat. Dit certificaat is voornamelijk opgesteld voor standaardisatie. Het geeft algemene regels voor het bouwen van hoogwaardige tankinstallaties en opslaginstallaties en gaat uitgebreid in op lekbakken, leidingen, tanks en appendages. Het waarborgt de veiligheid op de werkvloer, waarvoor u als bedrijfsvoerder verantwoordelijk bent. Met het BRL SIKB 7800 certificaat bent u verzekerd dat uw personeel, milieu en de omgeving niet worden blootgesteld aan grote risico’s! Wij van mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V. helpen u graag verder met een eventuele overgang naar nieuwe en veilige oplossingen indien noodzakelijk. Onze installateurs beschikken over de vereiste BRL SIKB 7800 certificering en voorzien u graag van praktische adviezen. Hierdoor weet u zeker dat uw installaties ook blijven voldoen aan de actuele wetten en regels. Met mosman zorgt u er dus voor dat de opslaginstallaties binnen uw bedrijf voldoen aan de eisen die er worden gesteld, waarop het SIKB toezicht houdt. Kortom, houdt u zich bezig met de opslag van chemicaliën of andere schadelijke stoffen en/of heeft u al installaties staan? Dan bent u verplicht om een erkende installateur/keurder in te schakelen. Opdrachtgevers van mosman kunnen dan ook altijd rekenen op ons vakmanschap inclusief de juiste vaardigheden en certificering.

Voordelen chemie opslag mosman Installatie & Kunststoftechniek B.V.:

  • Voor opslaginstallaties van chemicaliën en andere schadelijke stoffen
  • Controle op de actuele wet- en regelgeving
  • Bewaakt de veiligheid van mens en milieu
  • mosman beschikt over deskundig én gecertificeerd personeel
  • Helpen u graag met de overgang naar een veilige opslaginstallatie
  • Voor persoonlijke en realistische adviezen
  • Voor de aanschaf van nieuwe chemie opslag op maat gemaakt

Benieuwd naar meer informatie over onze veelzijdige mogelijkheden? Neem dan contact op of bezoek onze website: mosman.eu!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn